Cha-Cha-Cha, West Balkán, Cinetrip – Elkészült a 2000-es évek szórakozóhelyeinek térképe is

2021/02/22  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Vízi Ákos a 80-as és a 90-es évek után térképre vitte a kétezres évek budapesti szórakozóhelyeit és party helyszíneit is.

Elkészült a 2000-es évek szórakozóhelyeinek térképe is

"Rock kocsmák ki, romkocsmák be, megszűntek a korábbi kultikus szórakozóhelyek, mint a Fekete Lyuk, Tilos az Á, Blue Box, de a szórakozási kedv nem lanyhult egy pillanatra sem, az új generációt, a partyk népét hidegen hagyta az előzőknek a hiányérzete.
A 90-es évek elején berobbanó budapesti partykultúra az évtized végére felfutott és a 2000-es években élte a virágkorát.

A régi-új partyszervezők (BladeRunnaz, Nowsound, Cinetrip stb) több tízezer fiatalt mozgattak meg hétvégenként, a korábbi bejáratott helyek mellett változatosnál változatosabb új helyszínekre szervezték a bulikat.

Azóta kultikussá vált helyek jelentek meg, beúszott a képbe az A38 hajó, lementünk a térképről a Kopaszi-gátra a West Balkánba, vagy a Kálvin téri aluljáróba a Cha-Cha-Cha-ba. Múzeum, szálloda, fürdő, villamosremiz, aluljáró, hajó, barlang, hegytető, erdő, jégpálya, vidámpark, gyárak csarnokai, Duna-part, mind új funkcióval bíró helyekké váltak. Ahol napközben képeket néztünk, úsztunk, dolgoztunk, kirándultunk, ott hétvégéken éjjelenként szorgos lábak és kezek ezrei mozogtak ütemesen, topogtak, szeletelték a levegőt (még mindig jórészt cigi és egyéb füstben, a dohányfüstmentes szórakozóhelyekre, kocsmákra 2012-ig kellett várni).

A térkép nem hozza az összes romkocsmát, kávézót, éttermet, ahol esetleg zene is szólt és alkalmilag spontán buli is alakult az est végére. Kifejezetten a koncerteknek helyt adó és különféle zenés-táncos party helyszínekre koncentráltam, ahol reggelig lehetett ropni. Nyilván lesznek megint lemaradó helyszínek, de remélem a nagy részét sikerült összeszednem – írja Vízi Ákos a FB-oldalán, ahol tablót is megosztott a térképhez a megmaradt jegyeiből, flyereiből (képünkön).

Respect!

Katt a térképre!

 

térkép, szórakozóhelyek, 2000-es évek

 

 

Szólj hozzá!


A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az Akváriumban énekel

A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az...

Megvan a Christmas Home című széria? A második évadban Dagny Norvoll Sandvik norvég dalszerző-énekesnő is feltűnik, mi több, Bye Bye Baby című...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

HVG: Lefújták az angliai Download és a barcelonai Primavera Sound fesztiválokat

A 2020-as után a világjárvány miatt másodszor is lefújják az angliai Donington Parkban meg (nem) rendezett, a jellemzően a rock és a metál legnagyobb neveit felsorakoztató Download fesztivált, és ugyanígy jártak el a populárisabb fellépőkről ismert barcelonai Primavera Sound fesztivál szervezői is – írja a hírportál.

Messze Mississippi – Az USA két államában már teljes kapacitással mehetnek az élő koncertek

Texas és Mississippi egyaránt feloldja a kötelező maszkviselést és 100 százalékra növeli az államokban működő vállalkozások és létesítmények kapacitását. Ez azt jelenti, hogy a tömegrendezvényeknek nem lesz akadálya, a stadionok, koncerttermek és más nagy helyszínek e két állam határain belül korlátozás nélkül...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek