Csillag Az Égen: az Erkel Színházba készül a Bagossy Brothers

2024/05/14  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company októberben az Erkel Színházban mutatja be új műsorát – a csapat közel egy éve dolgozik a Csillag Az Égen című projekten.

Csillag Az Égen: az Erkel Színházba készül a Bagossy Brothers

Az első ötletszikrát néhány éve a szimfonikus koncerteken előadott Harmonikás című dal népzenei hatású átirata adta (Hegedűs néven), ami mindig a műsor csúcspontja volt. Közben a csapat rájött arra is, hogy a koncertek utáni backstage-mulatozások, vagy a közös családi bulik alkalmával többször kerül elő a hegedű, mint a bluetooth hangszóró, és innentől kezdve már egyenes út vezetett oda, hogy ebből a hangulatból a közönségnek is megmutassanak valamit.

A Csillag Az Égen-esteken öt népzenésszel és néptáncosokkal lépnek színpadra, a dalokat pedig dramaturgiai ív mentén fűzik össze. A zenekar munkáját koreográfusként Berecz István, rendezőként Vecsei H. Miklós segíti. Az első két előadásra pillanatok alatt elkapkodták a nézők a jegyeket, így október 13-án is színpadra lépnek. Hamarosan újabb meglepetések várhatóak, június elején pédául megmutatnak néhány újjászületett dalt is.

Bagossy Brothers Company

  • Bagossy Norbert (gitár, ének),
  • Bagossy László (basszusgitár, vokál),
  • Bartis-Giricz Szilárd (dobok),
  • Tatár Attila (gitárok, vokál),
  • Kozma Zsombor (hegedű, harmonika, billentyűk)

 

Nagyon-nagyon Balaton: világsztárok, hazai kedvencek és rengeteg koncert

Bagossy Brothers Company, Erkel Színház, Csillag Az Égen

 

 

Szólj hozzá!


A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült – egész estés doku az idén 55 éve alakult együttesről

A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült...

A Kaláka: A Kárpátoktól a Karib-tengerig című alkotás premierje június 14-én, a veszprémi Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, a filmbemutatót...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Annyi pénz gyűlt össze, hogy Tompos Kátya akár egy drágább kezelést is kaphat

Ezt Hrutka Róbert, Kátya közeli barátja és zenészkollégája mondta a Storynak. A zenész nemcsak a jótékonysági est egyik fellépője volt, hanem az egész esemény zenei rendezője és szervezője is.

Irigy Hónaljmirigy Békáson – hakni vagy koncert?

Mire tombol, aki az IHM által játszott zenére tombol? A nagyérdemű ezúttal Csobánka téren tombolt – a békásmegyeri gyermeknapon.
Új koncertek