Menopauza 1170x180

CSINIBABA – kétszer és másodszor

2023/11/03  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

1959-ben énekelte először Vámosi János Bágya András és G Dénes György dalát – azóta mások is felvették a repertoárjukba, de rakétaként ívelt fel a népszerűsége, amikor 1997-ben bemutatták Tímár Péter azonos című filmjét, amelyben természetesen a dal is szerepelt. Azóta népszerűsége töretlen.

CSINIBABA – kétszer is

Olyannyira, hogy idén nyáron Csinibaba táncdalfesztivállal ünnepelte a társulat 40. születésnapját a Katona József Színház – a Budapest Parkban megrendezett koncertelőadáson ezrek énekelték a színészekkel és a zenészekkel az örökzöldeket.

Ezen az estén mi is ott voltunk, és ezzel fejeztük be a beszámolónkat:

"Szerintünk érdemes lenne azon elgondolkodni, hogy ebből a koncertből kinőjön egy hagyomány: tán megérné visszahozni jövőre meg azután is, már, ha a stábnak és a Parknak is annyira bejött a dolog, mint a közönségnek."

Ami a "stábot" illeti, Ónodi Eszter így emlékszik vissza:

“Amikor a társulat a nyitány után remegő lábakkal, kiszáradt torokkal, az izgalomtól halálra váltan felment a színpadra, és még egy hangot nem énekeltünk, egy szót sem szóltunk, csak álltunk, de máris kilencezer ember fülsiketítő örömujjongását hallottuk, egymásra néztünk Pálmai Annával és csak azt tudtuk mondani: ÚÚÚristeeen!!! - na akkor kezdtem sejteni, hogy elég jó esténk lesz. Reméljük, hogy a csodálatos közönségnek köszönhetően jövőre újra átélhetjük ezt a semmihez nem hasonlítható élményt!”

Most jön a  dobpergés: a Katona ma bejelentette, hogy 2024. május 23-án visszatér a produkció a Budapest Parkba – a korábbi résztvevők mellett még több katonás színésszel, új énekesekkel, illetve extra dalokkal.

Csakúgy, mint most nyáron, jövőre is az immáron legendás Csinibaba-film betétdalai, illetve a 60-as évek kultikus táncdalai alkotják az este gerincét, meglepő formákban, sajátos feldolgozásokban. A zenét a Meggyes Ádám vezette, fúvósokkal, vonósokkal, vokalistákkal és ütősökkel kiegészített kísérőzenekar (Nart Orchestra) szolgáltatja, amelynek magja: Dési Tamás "Guba" - dob, Szekér Ádám - gitár, Matus Péter - basszusgitár (mindhárman Irie Maffia) és Premecz Mátyás - billentyűk (Kéknyúl). Hozzájuk pedig újabb és újabb katonás színészek és parkos előadók csatlakoznak majd.

A szervezők azt kérik, hogy akinek van kedve,  korabeli –  60-as, 70-es évek – stílusú ruhában érkezzen, hogy még autentikusabbá tegyék a hangulatot.

A jegyértékesítés november 6-án 10 órakor indul a Budapest Park felületein, azonban a Katona József Színház Pártolói körének tagjai és hírlevél feliratkozói, illetve a Park releváns jegyvásárlói már november 3-án 11 órától biztosíthatják a helyüket.

November 10-én egy szűkebb körű tematikus buli lesz az Orfeumban: ott és akkor a Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar tart Csinibaba Partyt. Valódi retro életérzés a zenében, hangulatban és megjelenésben egyaránt. A résztvevők felidézhetik a beat- és tranzisztor kor, a Hungária és Dolly Roll korszak hangulatát most, a mikrocsip korszak végén, a mesterséges intelligencia korának küszöbén... A koncert után classic disco a 70-es, 80-as, 90-es évek slágereivel.

 

Csinibaba, Budapest Park, Orfeum, Marót Viki

 

 

Szólj hozzá!


90 éves korában elhunyt John Mayall, a blues legendás alakja

90 éves korában elhunyt John Mayall, a blues legendás...

Kaliforniai otthonában elhunyt a nagy hatású zenész, akinek Bluesbreakers nevű zenekara a 60-as években vezető szerepet játszott a blues...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Olimpiai híreket mondunk: Snoop Dogg viszi a lángot, Céline Dion, Lady Gaga énekel (?)

Azt már rmegírtuk, hogy az NBC csatorna a 2024-es párizsi olimpiai nyári játékokra Snoop Doggot szerződtette le állandó tudósítónak. Most újabb megtiszteltetés érte...

Előadó, művész, de legfőképpen ember: Budapesten koncertezett Ed Sheeran

Azt gondolom, nem lehet okunk panaszra a 2024-es nyári koncertszezont illetően: országszerte egymást érik a különböző fesztiválok, a Budapest Park pedig minden hétvégén segít nekünk kint hagyni a valóságot – az idei év fókuszában azonban egyértelműen a Puskás Aréna áll.
Új koncertek