Depply sorry

2023/07/19  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Igen, tudjuk, mielőtt egy kedves kommentelő figyelmeztetne minket, valójában deeply sorry-nak írják, és abban a szituációban használják, amikor sajnálatot, szomorúságot vagy csalódottságot érzel valami miatt.

Depply sorry

Tegnap ezrek érezték ezt az Aréna előtti téren. A mélygarázsban caplattunk a lift felé, amikor meghallottuk a hangosbemondót. Éppen az angol szöveg ment, kérdezem a partnerem, nem azt mondta, hogy cancelled? Á, az lehetetlen.

Nem az volt.

Nagyon sokan álltak a téren, rengetegen. Jobbára tanácstalanul, mert ilyenkor bekapcsol a csodavárás funkció: rosszul hallottam, valami félreértés, átmeneti probléma, biztos megtartják a Hollywood Vampires koncertjét, csak van itt valami izé... Nézegetünk egymásra, hátha valakinek a zsebében ott lapul a megoldás kulcsa... Hova nyúl az ember? Azonnal a netet kezdi böngészni, mert ami ott nincs, az nem létezik. Ott volt, akkorra már a zenekar közleményét visszhangozták a weboldalak meg a Facebook.

Ez az akkorra sarkalatos kérdés, mert akadt, aki addigra már négy órája várakozott a kapuban. És akadt, aki vidékről, sőt: külföldről érkezett – nagyon sok pénzért. Fiatal lányok sírtak, az idősebbek koruknál fogva fegyelmezettebbek voltak, de ahogy a nagy tanácstalanságban alkalmilag összeverődött társaságunk egyik hölgytagja is mondta, a határán volt, erre készült, amióta csak kiderült, hogy jönnek...

De egyvalamit azért érdemes tudni: egy ilyen helyzet minden koncertszervező egyik legnagyobb rémálma. Van több is, de ez az egyik legnagyobb. Ha a fellépő lemondja a bulit, nem tud mit tenni. Pénzt, energiát, nagyon sok munkát fektetett az előkészületekbe, és most még több ezer ember dühével is szembe kell néznie.

Márpedig sokan dühösek, csalódottak – és keresik a bűnöst, a kéznél pedig leginkább az van, akitől a jegyet vették... És aki a legkevésbé tehet erről az egészről.

Nem tudjuk, mi történt, és még az is előfordulhat, hogy sosem tudjuk meg. Johnny Depp sérülése miatt már elmaradt koncert, három is, most is az terjed, hogy ő lett rosszul. Lehet egy zenész annyira rosszul, hogy nem tud fellépni? Lehet. Sajnos az, hogy hány ember vár a koncertre, nem kompenzáló tényező ezekben a helyzetekben.

Kis kitérő: valaki annak idején, amikor azt találtuk írni, hogy Marics Peti előadás közben elszenvedett sérülése után is visszaállt a színpadra, felháborodottan kikérte magának a hősiesen jelzőt. Pedig szerintünk ebben a szcénában kiérdemli az, aki a közönség érdekeit a saját fájdalma és fizikai állapota elé helyezi. De adódhatnak olyan helyzetek, amikor ezt már nem lehet megtenni. Hangsúlyozzuk: nem tudjuk, mi történt, de nem, nem a Szikora-átok hatott, az biztos, lehet, hogy nem is volt olyan, reméljük, Robi csepeli koncertje lement rendben – és egyetlen vonatkozó utalás nélkül.

Mondom a koncertszervező ismrősömnek, miért nem ugrott be valaki a Gunsból? Itt vannak már, 500 méterre, a Puskásban ment a hangpróba, legalábbis erre következtettünk a stadionból kiszűrődő zajokból. Ez nem egy vidéki hakni – magyarázta, még akkor sem így működnek a dolgok, ha – szintén az elterjedt hírek szerint – Slashék "beugrottak" volna a koncertre.... Nem ugyanaz.

Van az ismeretségi körömben olyan megszállott, aki ott volt mindkét Rammstein-koncerten, megvolt a jegye a HW-ra és ott lesz ma este a Puskásban is. De azzal is tisztában vagyok, hogy nem ez az általános, sokan például a két utóbbi koncert között vacilláltak, és lehet, hogy pont a Vámpírokat választották, és most fogják a fejüket (ha fordítva, akkor örvendeznek).

Megértjük mindenki csalódottságát, a dühötökkel pedig esetleg várjatok addig, amíg kiderül, pontosan mi történt, ha meg nem, akkor így jártunk, bármi miatt is maradt el a koncert, vis maior vagy más: kevesebbek lettünk egy élménnyel – a szervező közleménye szerint azonban talán nem örökre.

Van olyan, hogy befizetünk – és nem táncolunk. Idoljaink átlagéletkora már nem 30 év, s amit harmincévesen, még ha nem is lazán, de megugrik az ember, az kétszer annyi idősen már nem működik – bármi megtörténhet. Mi is szívesen ott lettünk volna tegnap, és most nem ezt a cikket írnánk, hanem egy másikat. Reméljük, senkit sem bosszantunk fel azzal, hogy "kárpótlásként" idetesszük kollégánk régebbi Hollywood Vampires-élményét, de ha valakit mégis feldühítene, ne olvassa el.

A fotóhoz pedig annyit, hogy a valtonosok nem azért nem mondtak többet annál, hogy elmarad a koncert, mert gecik, hanem azért, mert ők sem tudtak ennél a három szónál többet.

Béke.

 

Amikor Johnny Depp együtt nyomja Alice Cooperrel

 

 

 

Hollywood Vampires, Johnny Depp, Alice Cooper, Szikora Róbert

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek