Duplázik a Kispál és a Borz 2023-ban a Budapest Parkban

2022/10/10  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Öt nap + öt óra alatt elfogytak a jegyek a Parkos koncertre, amit egyetlen 2023-as fellépéseként hirdetett meg a zenekar, ezért ráadásnapot tartanak ugyanott, 2023 május 13-án, szombaton.

Fotó: Máté Péter

Az eredeti hír úgy szólt, hogy s telt házas orfűi visszatérés után május 12-én pénteken a Budapest Parkban lép legközelebb színpadra a legendás Kispál és a Borz. 2023-ban ez lesz a zenekar egyetlen koncertje Magyarországon.

Itt a frissítés:

 

A Kispál és a Borz 2010-es feloszlása után idén augusztusban tért vissza a közönség elé a kétnapos Kispál on Orfű rendezvényen. A zenekart Lovasi András, Kispál András és Dióssy D. Ákos alkotják, dobokon Bajkai Ferenc, gitáron Szesztay Dávid kiséri őket. Lovasiék nem csak a koncertek miatt alakultak újra, jelenleg a 11. nagylemezükön dolgoznak.

„Egy zenekar akkor van, ha ír új dalokat, ha van kémia a tagok között” – mondta Dióssy D. Ákos még márciusban.

„A zenekar új korszakának és az új lemeznek is talán az volt a legfontosabb előzménye, hogy pár éve újra egymásra találtunk Kispivel, rengeteget zenélünk, újra inspiráljuk egymást” – mondta el a visszatérésről Lovasi András.

A tavasszal megjelenő új albumról két dalt már meg is mutattak a nagyközönségnek: márciusban a Rózsaszínt, augusztusban pedig a Mocsárt.

2023-ra ezennel két kizárólagos eseményt jelent be a zenekar.

Azt gondoltuk, hogy ezúttal a fővárosban adunk egy nagyszabású koncertet, amelyen a legkedveltebb Kispál-dalok eljátszása mellett szeretnénk veletek együtt megünnepelni a zenekar új lemezének megjelenését is. A Kispál és a Borz kizárólag itt lesz látható 2023-ban Magyarországon, a jegyek értékesítése szeptember 26-án 10 órakor indul majd – olvasható a zenekar FB oldalán.

(Az online jegyértékesítés mellett a hatalmas érdeklődésre való tekintettel szeptember 26-án a Budapest Park helyszíni jegypénztára /Budapest Park - Soroksári út 60./ is hosszított nyitvatartással, reggel 10 órától üzemel.)

De Orfű sem menekül meg!

A zenekar szívéhez oly közel álló fesztivál sem marad jövőre Kispál-dalok nélkül: a Kispál és a Lovasi produkció exkluzív koncertet ad majd a 15 éves jubileumi Fishingen, június 28-án. Ebben a formációban Kispál András és Lovasi András mellett G. Szabó Hunor dobol, Babcsán Bence szaxofonozik, koncertprogramjuk pedig kevésbé fókuszál a slágerekre – sokkal inkább a zenekar pályafutása során ritkábban játszott, különlegesebb szerzeményeket hallhatja majd tőlük a Fishing on Orfű közönsége.

Ami pedig a fesztivált illeti, a jubileumi FOO 2023. június 28-tól július 1-ig tart majd, a bérletek értékesítése ma indul, és bejelentették az első 14 fellépőt is (+Lovasiék):

Quimby, 30y, Thy Catafalque, Bohemian Betyars, Elefánt, Esti Kornél, Carson Coma, HIPERKARMA, Platon Karataev, Kiscsillag, Analog BalatonKFT, Parno Graszt, Beton.Hofi.

"A közel 150 zenei produkcióból nem ez a 15 legfontosabb, legnagyobb vagy legkülönlegesebb nevünk, ez csupán egy pici szelete a mi szülinapi tortánknak, az első fecskék csapata" – jegyezték meg a szervezők a fesztivál  FB oldalán.

A teljes zenei program októberben érkezik, ekkor kezdődik majd a napijegyek és a kempingjegyek értékesítése is. A jubileumi plakát pedig Szakonyi Balázs munkája.

 

Kispál és a Borz, Budapest Park, Fishing on Orfű

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek