Egy darabig csaknem minden évben jöttek, aztán kimaradt öt: Asking Alexandria júliusban újra Budapesten

2023/01/28  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Danny Worsnoppal az élen s új lemezzel tér vissza magyar rajongóihoz az Asking Alexandria. A metalcore csapat július 2-án hetedik albumát mutatja be nálunk.

Egy darabig csaknem minden évben jöttek, most kimaradt öt: Asking Alexandria júliusban Budapesten

A legenda szerint a zenekart azért hívják éppen így, mert amikor a tagok többször is megpróbáltak valami olyan elnevezést alkotni, ami illik hozzájuk, James Cassells azt mondta – Danny Worsnop unokatestvérére utalva –, hogy: "Kérdezzük meg Alexandriát...!".

Az Asking Alexandria 2013-óta gyak. minden évben eljött hozzánk (eddig csak 2014 maradt ki, teltházas akváriumos koncertjükről itt írtunk), minden évben megtöltötték a koncertjeiket – hatalmas rajongóbázisuk van itthon. 2018-ban jártak itt legutóbb, szintén a Budapest Parkban, ahol a Bullet For My Valentine-nal osztoztak a színpadon. Ezúttal övék lesz az egész.

Az Asking Alexandria alapítója Ben Bruce gitáros, aki a zenekart még Dubaiban indította el, majd Angliába költözésével új zenészekkel született meg a ma ismert metalcore formáció. Első albumuk 2008-ban jelent meg Stand Up And Scream címmel, amellyel sikeresen áttörték a mainstream média falait is.

A zenekar sikerei nem hagytak alább: három lemezük is a Billboard Top 200 első 10 helyezettje között debütált, végig turnézták mind az öt kontinenst és olyan zenekarok társaságában léptek fel, mint a Guns N’ Roses, a Green Day, az Avenged Sevenfold, az Alice In Chains vagy a Slipknot. A zenekar háza tájáról azonban többször érkezett hír tagcseréről, énekesük is egyszer kiszállt, majd visszatért a zenekarba, most azonban újra Danny Worsnop áll a mikrofon mögött.

2020-ban megjelent Like A House On Fire lemezük után az ötösfogat – "a tisztánlátás és a művészi cél felfrissülése érdekében" – pár hónapra elvonult egy házba, hogy megírják hetedik stúdióalbumukat. A See What’s On The Inside dalaival visszatértek a gyökereikhez, inspirációt nyerítettek legkorábbi lemezeikből és olyan zenei hősöktől, mint a Led Zeppelin, a Metallica, az AC/DC vagy a Queen. A közös elvonulás és alkotás jó hatással volt a csoport dinamikájára is, akik megújult kedvvel, erősebb kötelékekkel vágtak bele ismét a koncertezésbe. A zenekar bevallása szerint ez lett az eddigi legösszetettebb, legmagabiztosabb lemezük, a csapat pedig összetartóbb, mint valaha.

 

Asking Alexandria, Budapest Park

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek