Egy londoni rapperrel készített közös dalt a Mörk

2021/10/14  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A zongoracentrikus szerzeményben egy feltörekvő dél-londoni rapper és költő, Brother Portrait hallható. Az All Alone a negyedik kislemez a novemberben megjelenő, második, In the Golden Hour című nagylemezről, amelyet a közönség november 5-én hallhat először a MüPában

Fotó: sinco

Talán elsőre furcsának tűnhet az alapvetően funk-soul-jazz vonalon mozgó Mörktől ez a kalandozás a hiphop világába, de az All Alone lágy lüktetése és szabad szerkezete egy költői rapbetét után kiáltott. Zentai Márk, a Mörk frontembere és Szabó Dániel Ferenc (dob, vokál) nagyon sok kortárs hip-hop/rap előadót hallgat, ők mutatták meg a többieknek Brother Portrait munkásságát.

Saját bevallásuk szerint azonnal megfogták őket mély érzésű szövegei, amik valahol félúton vannak a rap és a költészet közt. A művésznév mögött rejlő Hadiru Mahdi teljes bizalmat és szabad kezet kapott a zenekartól. Azonnal ráérzett a dal hangulatára, és nagyon sajátos módon szőtte tovább a mondanivalóját.

 

Mörk, Brother Portrait, All Alone, Müpa

 

 

Szólj hozzá!


Jön a Huun Huur Tu a Fonóba!

Jön a Huun Huur Tu a Fonóba!

Novemberben több izgalmas koncert lesz a Fonóban, jön a Huun Huur Tu, Martha Töpferova és Omer Klein is. Emellett a Makám, a Söndörgő, Tóth Viktor...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Soronként is megveheted az új Bohemian Betyars-albumot

Négy év után új nagylemezzel jelentkeztek a hazai a speed-folk-freak-punk nagykövetei, a Bohemian Betyars.

A Szigeten már négyszer is fellépett a boroshordósokkal, most a Müpába jön!

Enzo Avitabile emlékezetes koncerteket adott a Szigeten, már négyszer is, de koncertteremben itthon most hallhatjuk először – természetesen legfőbb kísérőivel, a boroshordókon, dézsákon teljesen egyedi ritmust adó Bottari ütőegyüttessel. 2021. október 30-án a Müpában!
Új koncertek