Egy londoni rapperrel készített közös dalt a Mörk

2021/10/14  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A zongoracentrikus szerzeményben egy feltörekvő dél-londoni rapper és költő, Brother Portrait hallható. Az All Alone a negyedik kislemez a novemberben megjelenő, második, In the Golden Hour című nagylemezről, amelyet a közönség november 5-én hallhat először a MüPában

Fotó: sinco

Talán elsőre furcsának tűnhet az alapvetően funk-soul-jazz vonalon mozgó Mörktől ez a kalandozás a hiphop világába, de az All Alone lágy lüktetése és szabad szerkezete egy költői rapbetét után kiáltott. Zentai Márk, a Mörk frontembere és Szabó Dániel Ferenc (dob, vokál) nagyon sok kortárs hip-hop/rap előadót hallgat, ők mutatták meg a többieknek Brother Portrait munkásságát.

Saját bevallásuk szerint azonnal megfogták őket mély érzésű szövegei, amik valahol félúton vannak a rap és a költészet közt. A művésznév mögött rejlő Hadiru Mahdi teljes bizalmat és szabad kezet kapott a zenekartól. Azonnal ráérzett a dal hangulatára, és nagyon sajátos módon szőtte tovább a mondanivalóját.

 

Mörk, Brother Portrait, All Alone, Müpa

 

 

Szólj hozzá!


Sose halunk meg, Csinibaba – vasárnap estig ingyen filmek a Filmión

Sose halunk meg, Csinibaba – vasárnap estig ingyen...

A platform egyéves születésnapja alkalmából vasárnap estig ingyenesen megnézhető három kiemelkedő sikerű magyar vígjáték a Filmión, a Nemzeti...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Ma kezdődik a Diótörő Fesztivál

Ünnepi műsorral kezdődik pénteken a Diótörő Fesztivál a budapesti Erkel Színház előtt, emellett ünnepi köntösbe öltözik az Eiffel Műhelyház is.

Na még mit nem?! A jövő héten könyv jelenik meg a Halott Pénzről

A jövő héten könyv jelenik meg a Halott Pénz zenekarról, amely jövőre, 2022. április 9-én nagyszabású koncerttel ünnepli 18. születésnapját a Papp László Budapest Sportarénában.
Új koncertek