Egy napra az egyetemistáké lesz a Müpa

2023/05/07  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Május 16-án a hallgatók kora délutántól késő estig, első kézből tapasztalhatják meg, milyen az élet egy ekkora kulturális intézményben, és a vizsgaidőszak előtt eltölthetnek egy sűrű, de annál élvezetesebb napot társaikkal és az intézmény dolgozóival.

Fotó: Müpa (2019.)

Ezen a napon az épület valamennyi terme és zuga megtelik programokkal, amelyek között a leendő közgazdászok és mérnökök éppúgy megtalálják a kedvükre valót, mint azok, akiket a szcenika, a hangstúdiók világa, a marketing vagy éppen az éneklés csábít, de azok számára is bőven akadnak inspiráló pillanatok, akik még nem döntöttek a jövőjükről.

Az Egyetemi Napon teljesen új oldaláról mutatkozik be a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, ami ezúttal nem nagyszabású koncertek helyszínéül szolgál majd: a színpadot közös meditálás, hangfürdőzés, illetve az énekhangról szóló interaktív előadás keretében vehetik birtokba a hallgatók, míg a Müpa világhíres orgonáját annak legavatottabb ismerője mutatja be.

Aki igazán bennfentes élményre vágyik, és élesben nézné meg, hogyan „hangolódnak” a művészek egy előadásra, az a Fesztivál Színházba már az esti Szabadság, szerelem – Petőfi 200 nyilvános főpróbájára is benézhet. A költő születésének kerek évfordulója alkalmából bemutatott produkció 21. századi hangzással, a hazai színházi és popélet legjobbjaival, Senával, Paulinával, a 4S Streettel, a Romengóval, DÁNIELFY-vel, a The Biebersszel, Trap kapitánnyal és a THA SHUDRAS-szal, valamint Katona Kingával, Berettyán Nándorral és Szabó Sebestyén Lászlóval várja azokat, akik tényleg tudni szeretnék, hogyan szeretett bele Petőfi a szabadságba.

Az Előadóterem és a KÉK terem párhuzamos univerzumaiban azok kalandozhatnak, akik az előadó-művészet elméleti háttérszakmáiról szeretnének többet megtudni, vagyis mindenkinek ott a helye, aki kíváncsi, mivel foglalkozik mások mellett egy jogász, egy gazdasági szakember vagy egy programszerkesztő a Müpában.

Két program között a Zászlótér pihentető minikoncertjeivel töltődhet a hallgatóság, az Üvegteremben pedig a felszabadító élménydobolások után arra is fény derül, hogy a szex nemcsak a pop világát, de sokszor bizony a klasszikus zene kiemelkedő alkotásait is jócskán áthatja...

Az óránként induló változatos tematikus sétákon a Müpa Stúdió működésével és a backstage büfék titokzatos világával ismerkedhetnek az érdeklődők, és arról is átfogó képet kaphatnak, mi van a színpad alatt, felett és mögött, sőt: megtudhatják, mi mindennek kell megvalósulnia ahhoz, hogy egy látványos előadás vagy egy világszínvonalú koncert a közönség elé kerülhessen.

De a programok az emblematikus épület falain túl is folytatódnak: a Müpa Sátorban a Recirquel meghitt, semmihez sem hasonlítható előadása után arra is lesz alkalom, hogy a jelenlévők együtt beszéljék meg a látottakat, a napot záró lelazulásra pedig a Ludwig Múzeum teraszán kerül sor, ahol napjaink egyik legfoglalkoztatottabb DJ-je, nagyszínpadok drop mestere, Adam Ajkay biztosítja majd a zenét.

A rendezvényre érdemes előzetesen jelentkezni, mert a limitált férőhelyes, helyszíni regisztrációt igénylő programok esetében előnyt élveznek azok, akik korábban már jelezték részvételi szándékukat. Az esemény érvényes felsőoktatási diákigazolvánnyal látogatható.

Aki kedvet kapott mindehhez, a részletes programot itt találja.

Egyetemi Nap, Müpa

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek