Elment a Rádiós

2021/03/17  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Koronavírusban elhunyt Pick Róbert, a Muzsikus és a Motoroshang közösségi rádiók szíve-lelke.

Elment a Rádiós

Éppen azon a napon adta fel a küzdelmet a vírus ellen, amikor Kaszás Attila, A Padlás Rádiósa megszületett. Nincs ebben semmi misztikus, csak véletlen egybeesés... Immáron mindketten fényév távolságra vannak.

"Mély megrendüléssel és fájdalommal tudatjuk, hogy kollégánk és barátunk, közösségünk egyik legaktívabb szabad rádiósa, a Muzsikus és a Motoroshang közösségi rádiók szíve-lelke, a Közös Hullámhossz programok egyik szervezője – Pick Róbert ma hajnalban alulmaradt a koronavírussal folytatott küzdelemben. Részvétünk a hozzátartozóknak. Hiányozni fogsz, Robi!" – írta FB oldalán a Szabad Rádiók Magyarországi Szervezete.

"Ha valaki belehallgat a Muzsikus Rádió tracklistájába, ami közel másfél hetes most – tehát annyi ideig nem ismétlődik zene -, az a magyar muzsikusok krémjét hallhatja. A Motoroshangnál is hasonló a helyzet. Mivel Magyarországon nem nagyon van olyan rádió, amely magyar rockzenét játszik, valamint a motorosokat is ritkán szólítják meg, ezért létrehoztunk egy keményebb zenét szeretőknek is egy fórumot. Ha valaki felkeresi az oldalt, akkor blues-t, metált, punkot hallgathat. Így az egyaránt nagy szabadságfaktorú rockerek és a motorosok is megtalálhatják az ízlésüknek megfelelő muzsikát és hangulatot" – olvastuk egy, a Librariusban 2014-ben adott interjújában.(A fotó is innen.)

"Engem aszerint bélyegeztek liberálisnak, balosnak, vagy éppen jobbosnak, hogy éppen melyik rádiómat hallgatták. Ezen mulatni szoktam, miközben megvan a magam sajátos politikai szemlélete. Olyan párt azonban még nincs, ami az én, a jelenlegieknél sokkal emberközpontúbb nézeteimnek megfelelne. Talán majd lesz a távoli jövőben. Idealista vagyok" – mesélte a Motorrevünek.

Facebook-oldalán megtört szívvel búcsúznak tőle barátai, köztük zenészek is – számos közös emléket felemlegetve. Petruska András ezt írta:

"...Szenvedélyes tettvágyadnak köszönhetően nyíltak meg előttem a karrieremet jelentősen formáló Művészetek Völgye, Muzsikál az erdő vagy Múzeumok éjszakája kapui. Ott voltál, amikor túl komolyan vettem magam, és cinkos szurkolóm voltál akkor is, amikor a kelleténél jobban megtoltam a rock and rollt. Csak másnap tudjak énekelni és egyben hazakerüljek – ez állt mindenek felett számodra.
És mindig hazakerültünk, és mindig jött a következő út. És mindig történt valami olyan, ami miatt összekacsinthattunk koncert közben egy-egy homályos dalszövegnél. És ezek csak dalok! Az igazán fontos az a sok minden, amivel felöltöztetted ezeket az utakat."
A Rádiós szerepét kifejezetten Kaszás Attila számára írták a szerzők, Sztevanovity Dusán és Presser Gábor. Pick Róbert végtelen energiával, hittel és elkötelezettséggel maga vette fel ezt a szerepet.
"Tekerd fent az égi potmetereket!
A zsoltár váltson csak metálba!"

 

Pick Róbert, rádiós, gyász, koronavírus

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek