Előkerült végre az agyon keresett Freddie Mercury felvétel

2019/06/21  ·   Zenei hír   ·  Labancz Andrea

Tegnap került fel a videómegosztó csatornára Freddie Mercury elveszettnek hitt felvétele, ami még 1985-ben készült Dave Clark közreműködésével, ami egy nap alatt majd 2 milliónyi kattintást generált.

Előkerült végre az agyon keresett Freddie Mercury felvétel

A dolog érdekessége, hogy az egy szál zongorás produkció zenekaros, vokálos változata a Time című musical betétdala volt, ami album formájában is megjelent, és ahol Freddie a címadón kívül az In My Defence-t is énekli.

A Dave Clark szerzeményeiből összeállt albumon olyan legendás előadók szólalnak meg, mint Cliff Richard, Laurence Olivier, Dionne Warwick, John Christie, vagy Julian Lennon.

A Freddie Mercury által előadott címadó dalhoz készült videó azonban rejtélyes módon eltűnt, és bár Dave Clark elmondása szerint rendületlenül kereste, csak 2017-ben bukkantak rá. Clark kérésére az akkori zongorakísérő Mike Moran újra feljátszotta az alapot, amit aztán összemixeltek Freddie eredeti produkciójával, majd mindezt hozzápasszították a végül Time Waits For No One címet kapó videóhoz. Az eredmény lenyűgöző, hisz elnézve az énekest, simán odaképzelünk elé egy arénányi őrjöngő rajongót.

Freddie Mercury, videó, Dave Clark, Time Waits For No One, Time, musical

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek