Szécsi Pál 80

Először jelent meg a nagyközönség előtt a bottal járó Sir Elton John – nem is akármilyen indokból

2021/11/11  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A brit becsületrend, az Order of the Companions of Honour tagjává avatta szerdán a brit trónörökös Sir Elton Johnt. Ezt nem lehet csak úgy lemondani, mint egy fellépést, egy igazi brit még a betegágyából is, akár kúszva is elmegy a ceremóniára :)

Műtétje óta először jelent meg a nagyközönség előtt Sir Elton John – nem is akármilyen indokból

Elton Johnt már 1998-ban a Sir előnév viselésére jogosító lovagi rangra emelte II. Erzsébet királynő, és 2019 decemberében, az uralkodó szokásos újévi kitüntetési listáján jelentették be, hogy Sir Elton a Companions of Honour exkluzív rendjének tagja lett.

Az exkluzív kitüntetést a windsori királyi rezidencián adta át Károly walesi herceg a brit rock 74 éves veterán szupersztárjának, aki általános médiafeltűnést keltve most először jelent meg a nyilvánosság előtt botra támaszkodva.

Sir Elton nemrég közölte, hogy állandó fájdalmai vannak, és nem valószínű, hogy a csípője kibírná a turnéval járó fizikai megterhelést, ezért úgy döntöttek, hogy egyelőre törlik a Farewell Yellow Brick Road turnét, és aláveti magát a műtétnek, mielőtt újra útra kel.

"Sajnos, csalódást kell okoznom az embernek idén, de majd kárpótolom őket, és sokkal jobb formában leszek. Nem tudok oldalirányban mozogni. Nem tudok be- és kiszállni egy autóból. A döntést meg kellett hozni, mert nem akartam úgy felmenni a színpadra, hogy 100 százaléknál kevesebbet adjak" – fűzte hozzá.

Sir Elton most igen előkelő társaságba került: az V. György király által 1917-ben alapított brit becsületrendnek (Order of the Companions of Honour) a mindenkori uralkodóval együtt legfeljebb 65 tagja lehet.

A korábbi kitüntetettek között szerepel mások mellett a rendkívüli sikerű természetfilmjeivel világhírűvé vált Sir David Attenborough, Judi Dench színésznő, J.K. Rowling, a szintén példátlan sikerű Harry Potter-regényfolyam szerzője és persze Sir Paul McCartney, a Beatles egykori dalszerzője, énekese és basszusgitárosa.

Sir Elton John, akinek több mint 300 millió lemeze fogyott világszerte, az első olyan zenész, akinek hat különböző évtizedben is sikerült legalább egy dallal bekerülnie a brit slágerlista felső 10-es mezőnyébe. A brit lemezeladási listát jegyző The Official Charts Company minapi tájékoztatása szerint az énekes ezúttal a Dua Lipával közösen készített Cold Heart (Pnau Remix) című dallal került az élvonalba. A szám jelenleg a brit slágerlista második helyén áll. Elton John ezzel a teljesítménnyel olyan sztárokat utasított maga mögé, mint Cher, Cliff Richard, Michael Jackson és David Bowie, akik öt évtizedben szerepeltek legalább egyszer a legjobb tízes listán.

A zenész a Lorraine Kelly showban két fiáról – a 10 éves Zachary-ról és a 8 éves Elijah-ról is beszélt, akiket férjével, az 59 éves David Furnish-sel nevelnek:

"Imádják a zenét. Idén saját nyári lejátszási listát állítottak össze. Megvettem nekik az összes Beatles, The Who, Bowie és mindenféle CD-t. Az összes nagy brit művészt. Mindenféle zenét szeretnek. És nagyon büszkék arra, hogy van Dua Lipával egy slágerem."

 

 

Elton John, brit becsületrend

 

 

Szólj hozzá!


Kinek mond valamit ez a három betű: SBB?

Kinek mond valamit ez a három betű: SBB?

Aki a progrock szerelmese, annak biztosan! A legendás lengyel progresszív rock zenekar október 17-én a fővárosi Erkel Színházban lép fel.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Megvan a Pokolgép új énekese – új klippel debütál

Nemrég arról számoltunk be, hogy 14 év után távozik a Pokolgép éléről Tóth Attila énekes. Akkori közleménye szerint egészségügyi okból, új hír, hogy átvette Gamsz Árpád helyét a Mobilmániában. De vajon ki került az ő helyére?

A folyóban sziget, a szigeten tó: igazi klasszikus elektropoposan a Margitszigeti Színházban

A hattyúk tava címmel kortárs balettprodukció látható július 20-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Ballet Preljocaj előadásában.
Új koncertek