Eric Clapton, Kid Rock és Van Morrison a Variety legrosszabb dal/2021. listáján

2022/01/04  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Kemény volt a verseny ezen "kitüntetett" helyekért, de íme néhány a legrosszabb dalok közül a múlt évből – írja a lap, és hozzáteszi, hogy a védőoltás-ellenes rock gyakorlatilag külön alműfajjá vált, s szerintük Kid Rock, DaBaby, Eric Clapton vagy Van Morrison dacosan lázító dalai nem éppen a szórakozás vagy a felvilágosodás csúcsai voltak 2021-ben...

Fotó: Eric Clapton/FB

"Csak én vagyok az egyetlen, aki abbahagyja az éneklést / Minden alkalommal, amikor Springsteen-dalt játszanak?" – énekli ebben a dalban a country énekes Lewis. Az embernek az az érzése, hogy nem is abból a meggyőződésből írta a dalt, hogy ő lehet az egyetlen fickó, aki "hajlandó elvérezni egy golyótól a szabadságért", mint inkább abból a reményből, hogy mennyi sajtómegjelenést fog kapni azért, mert ilyen betegesen égeti a Főnököt.

Szinte rögtön azután, hogy kvázi bocsánatot kért, amiért megsértette az LMBTQ közösséget (és nyilván másokat is) a színpadon az AIDS-es és HIV-fertőzött emberek elleni szónoklatával, DaBaby a következő dal kiadásával lenullázta előző gesztusát.

Morrison lemezei régen arany- vagy platinalemezek voltak, most pedig alufóliásak – írja a Variety. Tavaly számos "legrosszabb" listán szerepelt hírhedt, lock down-ellenes kislemezsorozata miatt, amit örökre karanténba kellett volna zárni. Igazságtalannak érezzük, hogy a 28 dal közül csak egyet emeljünk ki, de ez a legnevetségesebb:

Azt gondolnánk, hogy bármelyik dal, ami úgy kezdődik, hogy egy őrülten gazdag 50 éves fehér férfi komolyan azt kiabálja, hogy "Fuck all you hoes", csak felfelé mehet, de ez a dal sosem jut el odáig. Kicsit vicces, hogy Kid Rock azt hiszi, hogy ez a fajta dühöngő trollkodás teszi őt robusztus individualistává...

A 2021-es év nem volt túl fényes Clapton számára. "Sikeresen" beperelt egy özvegyet, amiért az megpróbálta 11 dollárért eladni néhai férje egy Clapton-koncertről készült bootleg CD-jét, majd az ügyvédei bocsánatkérő közleményt adtak ki... Bár ő a rock egyik legelső oltásellenese, nagyjából azt is mondhatnánk, hogy a "This Has Gotta Stop" a személyes szabadságjogok általános elvesztése ellen szónokol egy animációs videóval, amely a bábjátékosok által irányított tömegeket ábrázolja – bár az üzenetet konkretizálja egy brit karanténellenes mozgalmat ábrázoló illusztráció beillesztése. Ez talán kevésbé lenne kellemetlen a politikai megosztás szándékán túl, ha maga a dallam nem lenne megbocsáthatatlanul langyos.

Van valami, amit a leszbikusok jobban szeretnek annál, hogy a heterók úgy fetisizálják őket, mint elbűvölő, de alázatos biszexuálisokat, akik azért élnek, hogy egy férfi popsztár kedvére lehessenek? A legfurcsább rész akkor jön, amikor Drake többször is rámutat, hogy "a lányok lányokat akarnak ott, ahonnan én jöttem", mintha Kanada Leszbosz szigetének testvérnemzete lenne... Drake egyébként napjaink popzenéjének egyik legnépszerűbb és legbefolyásosabb előadója, és két jelölést kapott a Grammy-díjra: a Future és Young Thug közreműködésével készült "Way 2 Sexy" című dala a legjobb rap-előadásért, a "Certified Lover Boy" pedig a legjobb rap-albumért volt esélyes. A legfőbb kategóriák – mint például az év albuma, lemeze vagy dala – egyikében sem jelölték. Menedzserei közölték, hogy Drake nem kíván indulni egyik megnevezett díjért sem, kiszáll a gálából, ami a hírek szerint lehet, hogy az omikron miatt el is marad majd.

Kap még a laptól Kanye West, a Maroon 5, Brantley Gilbert és Sarah Brand is, de hogy igazságosak legyenek, publikálták a legjobb dalok listáját is.

 

Variety, Kid Rock, DaBaby, Eric Clapton, Van Morrison, Drake

 

 

Szólj hozzá!


A skandináv elektronikus zene rideg hullámzása eléri Budapestet: Trentemoller 5 év után visszatér

A skandináv elektronikus zene rideg hullámzása eléri...

A dán művész sajátos hangzásvilágával az elmúlt évtizedek egyik legmeghatározóbb producere lett, életművét pontról-pontra építette fel....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Beton.Hofi, Gerendás Dani, Járai Márk és sokan mások a veszprémi KEMP-en

A tavalyi sikeres első kört követően a Banana Records ismét megrendezi a KEMP-et: 2022 október 6-9. között Veszprémben tér vissza a dalszerző tábor.

A rendezvényszakmában dolgozol? Akarsz róla beszélni?

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány és a Hétfa Kutatóintézet közös kutatást indított annak érdekében, hogy feltárja a rendezvényszakmai karrierutakhoz szükséges készségeket és tanulható ismereteket. A kérdőívre a válaszokat a meghosszabbított határidőig, szeptember 30-ig várják.
Új koncertek