Eric Clapton, Kid Rock és Van Morrison a Variety legrosszabb dal/2021. listáján

2022/01/04  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Kemény volt a verseny ezen "kitüntetett" helyekért, de íme néhány a legrosszabb dalok közül a múlt évből – írja a lap, és hozzáteszi, hogy a védőoltás-ellenes rock gyakorlatilag külön alműfajjá vált, s szerintük Kid Rock, DaBaby, Eric Clapton vagy Van Morrison dacosan lázító dalai nem éppen a szórakozás vagy a felvilágosodás csúcsai voltak 2021-ben...

Fotó: Eric Clapton/FB

"Csak én vagyok az egyetlen, aki abbahagyja az éneklést / Minden alkalommal, amikor Springsteen-dalt játszanak?" – énekli ebben a dalban a country énekes Lewis. Az embernek az az érzése, hogy nem is abból a meggyőződésből írta a dalt, hogy ő lehet az egyetlen fickó, aki "hajlandó elvérezni egy golyótól a szabadságért", mint inkább abból a reményből, hogy mennyi sajtómegjelenést fog kapni azért, mert ilyen betegesen égeti a Főnököt.

Szinte rögtön azután, hogy kvázi bocsánatot kért, amiért megsértette az LMBTQ közösséget (és nyilván másokat is) a színpadon az AIDS-es és HIV-fertőzött emberek elleni szónoklatával, DaBaby a következő dal kiadásával lenullázta előző gesztusát.

Morrison lemezei régen arany- vagy platinalemezek voltak, most pedig alufóliásak – írja a Variety. Tavaly számos "legrosszabb" listán szerepelt hírhedt, lock down-ellenes kislemezsorozata miatt, amit örökre karanténba kellett volna zárni. Igazságtalannak érezzük, hogy a 28 dal közül csak egyet emeljünk ki, de ez a legnevetségesebb:

Azt gondolnánk, hogy bármelyik dal, ami úgy kezdődik, hogy egy őrülten gazdag 50 éves fehér férfi komolyan azt kiabálja, hogy "Fuck all you hoes", csak felfelé mehet, de ez a dal sosem jut el odáig. Kicsit vicces, hogy Kid Rock azt hiszi, hogy ez a fajta dühöngő trollkodás teszi őt robusztus individualistává...

A 2021-es év nem volt túl fényes Clapton számára. "Sikeresen" beperelt egy özvegyet, amiért az megpróbálta 11 dollárért eladni néhai férje egy Clapton-koncertről készült bootleg CD-jét, majd az ügyvédei bocsánatkérő közleményt adtak ki... Bár ő a rock egyik legelső oltásellenese, nagyjából azt is mondhatnánk, hogy a "This Has Gotta Stop" a személyes szabadságjogok általános elvesztése ellen szónokol egy animációs videóval, amely a bábjátékosok által irányított tömegeket ábrázolja – bár az üzenetet konkretizálja egy brit karanténellenes mozgalmat ábrázoló illusztráció beillesztése. Ez talán kevésbé lenne kellemetlen a politikai megosztás szándékán túl, ha maga a dallam nem lenne megbocsáthatatlanul langyos.

Van valami, amit a leszbikusok jobban szeretnek annál, hogy a heterók úgy fetisizálják őket, mint elbűvölő, de alázatos biszexuálisokat, akik azért élnek, hogy egy férfi popsztár kedvére lehessenek? A legfurcsább rész akkor jön, amikor Drake többször is rámutat, hogy "a lányok lányokat akarnak ott, ahonnan én jöttem", mintha Kanada Leszbosz szigetének testvérnemzete lenne... Drake egyébként napjaink popzenéjének egyik legnépszerűbb és legbefolyásosabb előadója, és két jelölést kapott a Grammy-díjra: a Future és Young Thug közreműködésével készült "Way 2 Sexy" című dala a legjobb rap-előadásért, a "Certified Lover Boy" pedig a legjobb rap-albumért volt esélyes. A legfőbb kategóriák – mint például az év albuma, lemeze vagy dala – egyikében sem jelölték. Menedzserei közölték, hogy Drake nem kíván indulni egyik megnevezett díjért sem, kiszáll a gálából, ami a hírek szerint lehet, hogy az omikron miatt el is marad majd.

Kap még a laptól Kanye West, a Maroon 5, Brantley Gilbert és Sarah Brand is, de hogy igazságosak legyenek, publikálták a legjobb dalok listáját is.

 

Variety, Kid Rock, DaBaby, Eric Clapton, Van Morrison, Drake

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek