Februárban ismét Rákóczi Ferivel, Boros Lajossal, Jáksó Lászlóval szól a rádió

2023/01/19  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A rádiózás világnapja alkalmából egész napos rendhagyó adást szervez Lantai Tamás, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Mex. Február 13-án először jelentkeznek egy csatornán az ismert műsorvezetők: Vágó Piros, Garami Gábor, Rákóczi Feri, Boros Lajos és Jáksó László.

Fotó: Skitterphoto/pexels.com/hu-hu/foto/multidezo-zene-antik-retro-9295/

Lantai Tamást a zene szeretete vezette ebbe a világba, aminek mindmáig szerelmese. Karrierjét az azóta megszűnt Citrom Rádióban kezdte, mára pedig az ország egyik leghallgatottabb online rádióhálózatát irányítja, csapatához közel egy éve Szakál Miki is csatlakozott. Természetesen a Mex- csapattagjok is megszólalnak majd a február 13-ai rendhagyó adásban.

Kívánságműsor? Poptarisznya? Danubius? Noha a világ nagy (zenés) rádióadóinak grandiózus történelme van ikonikus szereplőkkel, a magyar rádiózás története sem merül feledésbe, hiszen sokunknak a gyerek-, kamasz- és fiatalkorunkat jelentette akkor: a bakelit-, a walkman- meg a kazetta korszaakában a rádió volt szinte az egyetlen friss zenei forrás. Aztán változtak az idők, szélesedett a választék, és a rádiók lassan átmentek a háttérzenélés és a beszélgetős, beszólógatós, reggeli show-s világba, ráadásul – kimondva-kimondatlanil – mindent átáztatott a napi politika.

A Mex Rádió azt a kérdést járja körbe a rádióünnep alkalmából, hogy mit jelent ma a rádiózás nekünk, hallgatóknak, és mi motiválja a legismertebb műsorvezetőket, hogy a mikrofon elé üljenek. A  megszólalók a saját élményeiket, rádiós múltjuk fénypontjait idézik majd fel.

„A meghívottakat az alapján választottam ki, ami nálunk is a legfontosabb: hogy azok szerepeljenek, akik az érzelmekkel dolgoznak, akik lelket és értéket visznek a műsoraikba. Maksa Zoltán és Ihos József képviseli például az idősebb generációt a rádiózás világnapján, a tőlük megszokott módon vidám történetekkel lárasztják el a hallgatókat most is. Ráadásul visszarepítenek minket a Rádiókabaré hőskorába” – árulta el Lantai Tamás.

A szervezők célja, hogy a konkurenciaharcokat felfüggesztve, közösen élhessék át a rádiózás örömét függetlenül attól, hogy ki milyen csatorna színeiben dolgozik a hétköznapokon.

„Aggódtam, hogy a csatornák nem engedik majd el a műsorvezetőiket, de szerencsére mindenki magától értetődően igent mondott, így 40 beszélgetőpartnert tudtunk összehozni erre az ünnepi alkalomra. Ahogy a Mex Rádió
fő üzenetében is megfogalmaztuk, csak pozitívan, politikamentesen fogjuk megtartani ezt a kivételes napot is” – zárta gondolatait a Mex Rádió vezetője.

Mex Rádió, rádióünnep, rádiózás világnapja

 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek