Főszerepben a harsona: meseíró pályázatot hirdetett a MÁV Szimfonikus Zenekar

2021/10/13  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Már csak szűk 10 nap áll azok rendelkezésére, akik szeretnének indulni a zenekar pályázatán: október 22-ig várják a műveket alsó és felső tagozatos diákoktól – HARSONA témában.

Fotó: Buddy Roger's Music

A pályázat célja, hogy a résztvevők saját valós, vagy elképzelt történetekkel mutassák be, milyen élményt nyújthat a zene felfedezése, megismerése és szeretete.

A meséből a következő lényeges információknak kell kiderülniük:

  • Ki a főhős? Legyen kapcsolata a harsonával.
  • Ki, vagy mi indítja el az útján? Mi a vágya, célja, küldetése?
  • Milyen akadályokkal kell megküzdenie az útja során?
  • Ki vagy mi segíti őt?
  • Hogyan éri el végül a célját?
  • Mi lesz végül a jutalma?

Minden pályázó csak egy művel indulhat, amely más pályázaton nem vett részt, illetve publikálásra nem került.

A művek minimális terjedelme szóközökkel együtt:

  1. korcsoportban: 2.000 karakter
  2. korcsoportban: 3.000 karakter

A pályázaton egyénileg vagy osztályként (a csapattagoknak ugyanabba a korcsoportba kell tartozniuk) a budapesti és Pest megyei általános iskolák tanulói vehetnek részt. (Azt nem értjük, miért nem országos, de biztos megvan az oka...)

Minden diák csak egy művel indulhat, amely más pályázaton nem vett részt, publikálásra nem került. A rövid műveket az office@mavzenekar.hu email címre várják a letölthető adatlappal együtt.

Korcsoportonként a három legjobbnak ítélt pályaművet díjazzák:

I. helyezett: 60.000,

II. helyezett: 40.000,

III. helyezett: 20.000 Ft.

A díj elsősorban tárgyjutalom, de a szervező döntése szerint a díj értékének összeghatáráig kiegészíthető vagy helyettesíthető vásárlási- vagy ajándékutalvánnyal is.

Minden pályamű, amelyet a szakmai zsűri közlésre alkalmas színvonalúnak talál, megjelenési lehetőséget kap a Zenekar 2021. december 11-i ifjúsági hangversenyének műsorfüzetében. Az 1. korcsoportban indulók garantált nyereménye a Zenekar Zene-Tér-Kép Játszókönyve, ezen felül minden pályázó meghívást kap a 2022. március 19-i ifjúsági hangversenyre, ezen felül elismerésben, valamint apró meglepetésben részesül, amely a 2021. december 11-i hangversenyen kerül átadásra a Magyar Nemzeti Múzeumban.

MÁV Szimfonikus Zenekar, meseíró pályázat, harsona

 

 

Szólj hozzá!


 Tánc a Déri Miksa utcában

Tánc a Déri Miksa utcában

Improvizációs kortárstánc-előadással és közös szvingtanulással ünnepelik a tánc világnapját április 29-én, délután fél 5-től a Déri...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az Analog Music Hall koncerttermében kerül sor most szombaton (április 20.).
Új koncertek