Gyászol a Van Halen

2020/09/28  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Elvesztette a rákkal szemben folytatott küzdelmet a Van Halen egykori basszerosa, Mark Stone. A zenész halálát a testvére jelentette be az egyik közösségi oldalon.

Mark szemüvegben (2016) – fotó: YT.

Brad Stone ennyit írt az Instagramra: "Szeretett bátyám, Mark ma reggel elment."

Mark Stone akkor csatlakozott a Van Halen testvérekhez, amikor basszusgitárosuk elköltözött, az akkor még trióban Eddie is énekelt. Később David Lee Roth kerekítette kvartetté a bandát, és övé lett a vokál.

"Elmentem dzsemmelni. Annyi volt, hogy azt mondták, gyere el és dzsemmeljünk, aztán megnézzük, mi történik" – emlékezett Stone a The Van Halen Story: The Early Years című dokumentumfilmben. "Rögtön, tudtam, hogy mindketten virtuózok. Kevés legendás gitáros volt, és tudtam, hogy Edward pont afelé tart. Alex pedig a vezető volt, a mozgatórugó, ami irányt adott a zenekarnak."

Stone 1972-1974 között volt a zenekar tagja, akkor lecserélték Michael Anthonyra (ő egészen 2006-ig zenélt velük), mert az erejét és az idejét megosztotta a tanulás és a zenekarban való szereplés között, így a banda végül távozásra szólította fel, azzal, hogy az "érdekei máshova kötik".

"Csak nem tudtam tartani velük a lépést" – ismerte el Stone, aki tisztában volt azzal, hogy még nagy dolgokra lesznek hivatottak. Később Stone megalakította a Van Halen egyesületet és vendégszerepelt a Fan Halen tribute együttesben.

A Van Halen pedig a mai napig működik, Anthony helyén Eddie Van Halen fia, Wolfgang Van Halen játszik. Bár David Lee Roth 2019-ben megpedzegette, hogy befejezik, de a korábbi énekes, Sammy Hagar szerint a zenekarnak akkor lesz vége, amikor Ed (65) vagy Alex (67) meghal...

Most egykori zenekari társukat gyászolják. Tényleg nem tudta tartani a lépést velük.. R.I.P.

 

 

 

Van Halen, gyász, Mark Stone

 

 

Szólj hozzá!


Eltörött a hegedűm... – a pályázati pénzek újraosztását követelik a cigányzenészek

Eltörött a hegedűm... – a pályázati pénzek...

A HVG számolt be arról, hogy csütörtökön kb. 70 muzsikus gyűlt össze az Emmi előtt, majd zeneszóra jelképesen összetörtek egy hegedűt, amit...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A zenét Hrutka Róbert szerezte, Dr. Csernust Bányai Kelemen Barna alakítja

A Toxikoma című film egyik dalbetétjéből most klip is készült. A filmnek – amely Szabó Győző azonos című könyvéből készült – és a klipnek egyaránt a tehetséges ifjú színész, Molnár Áron a főhőse.

Sipos Tomi lesz a hobbizenekarnak indult Mitar vendége a Metro Klubban

Kellemes hobbinak indult, majd sok-sok munka és tanulás után most ott tartanak, hogy megjelent az első lemezük, amelyet ma be is mutatnak a Metró klubban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek