Menopauza 1170x180

Ha te vitted el Török Ádám miniszobrát, kérünk szépen: vidd vissza!

2024/02/17  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Ellopták a Duna-partról Török Ádám miniszobrát – számolt be a Blikk nyomán több lap is. Ámmer Gergő alkotását a zenész születésnapján, január 12-én avatták fel. Tehát mindössze egy hónapja állt (feküdt) a helyén.

Ha te vitted el Török Ádám miniszobrát, kérünk szépen: vidd vissza!

A különleges szobrot Török Ádám rajongói állították a Bem rakparton, az egykori zenész kedvenc klubjával szemben. A születésnapján avatták fel a család, a barátok és a rajongók jelenlétében.

"Ez a szobor a Bem-rockpartot is felidézi azoknak a nemzedékeknek, akik itt nőttek fel, akik felejthetetlen órákat töltöttek e Monarchia-beli falak között és egy különleges „kommuna” tagjai voltak, akiknek olyan otthona volt itt, mint a Pál utcai fiúknak az „Édes Grund” – mondta a szobor avatásakor Göbölyös N. László rocktörténész a blogján közzétett megemlékezés szerint.

A miniemlékmű péntekre virradóra eltűnt, csak a talapzata maradt a helyén.

A Blikk elérte Török Ádám fiát, Dánielt Németországban:

"Felháborító és megdöbbentő, bár az igazat vallva, nem lep meg... Azt megígérhetem, hogy a család mindent elkövet azért, hogy Török Ádám minél hamarabb visszatérjen a városba."

Az alkotó így kommentálta a szomorú esetet:

"Arra járva mindig azt láttam, hogy az emberek kedvelik és hosszasan vizsgálják Török Ádám szobrát. Nem gondoltam, hogy valaki elviszi. Bízom az emberek jóindulatában, ezért is bátorkodtam ilyen kompozíciót tervezni. Továbbra sem arra az egy emberre gondolok, aki elvitte, hanem mindazokra, akiknek ez a szobor adott valamit. Remélem, az új tulajdonos is ráébred majd arra, hogy Ádám szobra nem csak neki üzen."

Mi is reméljük. Ha olvasod, vidd vissza, lécci...

Fotó, forrás: BLIKK

Kolodko, Török Ádám, szobor, lopás

 

 

Szólj hozzá!


Rippl-Rónai Párizsban, avagy hogy kerül a Danubia Zenekar a Nemzeti Galériába?

Rippl-Rónai Párizsban, avagy hogy kerül a Danubia...

Zenei-képzőművészeti sorozat indult a Zene ünnepén a Magyar Nemzeti Galériában a Danubia Zenekar közreműködésével, melynek keretén belül...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.
Új koncertek