Hajóról a stégre – idén is kinyílik Ráckeve zenélő ékszerdoboza

2023/06/04  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Szitakötő Egyesület 2011 óta áldozatos munkával, odaadással és nyitottsággal küzd azért, hogy a kultúrákat minél szélesebb körben népszerűsítsék. Eredményeik magukért beszélnek: Ráckevén valódi kulturális „ékszerdobozt” hoztak létre, ahová nyaranta egyedi hangulatú koncerteket, zenés esteket, beszélgetéseket szerveznek.

HAjóról a stégre – idén is kinyílik Ráckeve zenélő ékszerdoboza

"Nagy kockázatot vállalva álmodtunk egy nagyot, és bérbe vettünk egy hajót, ahol rendszeres összművészeti programokat, koncerteket, színházi előadásokat, kiállításokat, szemléletformáló workshopokat, gyerek -és családi programokat szervezetünk a kortárs kultúrák széles tárházát felvonultatva, elsőként a térségben. Ebből a teljesen önkéntes alapon létrejött, független közösségi térből született meg az NKA Hangfoglaló Program támogatásának köszönhetően a S(t)ÉGSZÍNPAD koncerthelyszínünk, ami a vidéki klubhelyszínek között már számon tartott és egyre népszerűbb könnyűzenei játszótér" – meséli Doszpod Tünde, a Szitakötő ügyvezetője és programszervezője.

Budapesttől mindössze 50 km, érintetlen, csodálatos természeti környezet, Kis -Duna zöld, vízi élővilág, szigetek, lagúnák, templomtornyok, csónakos piac, vízi malom, gyógyvíz, lángos...

"Az a sok ötlet, amit évek óta dédelgettünk az egyesülettel, itt hiánypótló volt. Sorszerűnek tűnik, de rá pár napra szembe jött egy ingatlanos hirdetés, hogy kiadó a hajó. Nem sokat tököltem, felhívtam a bátyám és az akkori partnerem támogatásával belevágtunk. Hozzá kell tenni, hogy tőkém nem igen volt, csak az elszántságom és az a hihetetlen erő, amit magamban éreztem. Rá egy hónapra megnyitottunk és több, mint 120 programot szerveztem a nyolc hónap alatt. Ott laktam a hajón, volt, hogy hajnalig a pultban melóztam, télen a ropogó fa tüzeléses kályha melegében, vagy csak a napfelkeltét vártam kávéval és az új helyi barátokkal a teraszon, reggel pedig már gyerekprogramot tartottam. Így teltek a hetek, télből nyár lett, aztán sajnos búcsúzni kellett ettől az idilli helyszíntől. 2020-tól egy helyi vállalkozással együttműködve, majd az önkormányzat segítségével tavaly sikerült egy új csodás helyszínt találnunk és bérbe vennünk, így a volt Városháza épületének ősfás udvarába költözött a KÖZÖSStÉG Színpad" – tette hozzá.

Idén (is) 10 produkciót hívtak meg – "utólag vettük észre, hogy a duó formációk és a zenei-irodalmi előadások vannak többségben, ami talán tudat alatt formálódott így, hisz most még nagyobb szükség van arra, hogy az összefogást és egymást erősítsük". Vendégük lesz többek közt Áron Adrás Apey, Jónás Vera és Závada Péter, Ohnody, Beck Zoli és Vecsei H. Miklós, a Platon Karatev duó és Frenk. Szervezés alatt van még Csemer Boglárka Boggie és Grecsó Krisztián közös estje, Németh Juci és G.Szabó Hunor koncertje és a Müller Péter Sziámi and Friends zenekar.

A programokról részletesen itt.

 

KÖZÖSStÉG Színpad, Ráckeve, Szitakötő

 

 

Szólj hozzá!


Egy nyáron át – ingyenes fesztivált rendez a Telekom a Volt helyett

Egy nyáron át – ingyenes fesztivált rendez a...

A Telekomosok Fesztiválja elnevezésű, az ország különböző pontjain, június 1. és augusztus 20. között hetente megrendezett programokra az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

KOVACS lesz a VéNégy Fesztivál headlinere

Kovacs, Kraak & Smaak, Cari Cari, Ina West, Kill the Dandies, Lash & Grey – nemzetközi kínálattal és több mint félszáz zenei programmal vár június 22. és 25. között Nagymaroson a 10. VéNégy Fesztivál.

Öt év után visszatér a The Cult Magyarországra!

A hazai közönség is testközelből megismerheti a The Cult új albumát júniusban, a Budapest Parkban.

Ma nyitják a nyarat a szelíd motorosok Alsóörsön

A hamvaiból főnixként feltámadó egykori Harley Davidson Fesztivál ma Open Road Weekend néven nyitja meg a kapuit. A klasszikus zenés-motoros buliból pedig nem maradhat ki a látványosság számba menő vidám balatoni felvonulás sem.

Csillagfényes koncertek a kastélyparkban

A keszthelyi Festetics-kastély barokk kertje július végén a nappali séták mellett két estén át különleges csillagfény-koncerttel kedveskedik az élőzene és a romantikus helyszínek kedvelőinek.
Új koncertek