Híresek és nagylelkűek: új fellépők a 9 órás Sydney-i segélykoncert csapatában

2020/01/23  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Maratoni, 9 órás koncertet szerveznek a Sydney-i stadionba február 16-ra a tűzvész oltásában és a mentésben részt vevő szervezetek számára. A már bejelentett fellépőkhöz csatlakozott most már biztosan Michael Bublé és új belépőként a 5 Seconds of Summer is.

Lewis, a tűzvészből kimentett koala szomorú története bejárta a világsajtót

Szerencsére helyenként a szakadó eső enyhített a helyzeten, de vannak még lángoló részek, ráadásul a bozóttűz mellett az áradás veszélye és a jég is veri az ausztrálokat, s két államban újabb hőhullámtól tartanak. Minden támogatásra szükségük van/lesz a továbbiakban is, és ezt egyre többen felismerik a zenészek is – több kezdeményezésről is beszámoltunk már.

Példátlan módon – vagy legalábbis az elmúlt 10 évben nem hallottunk ilyet – mindenki fellép a koncerten, aki a jeles nap előtt/után Ausztráliában turnézik. Így ott lesz a Queen Adam Lamberttel kiegészülve (előző napi koncertjük cuccát használja majd a fellépőgárda), beugrik Alice Cooper, Olivia Newton-John, bár a plakáton még nincs ott a neve, de nem lehetetlen, hogy Michael Bublé is, továbbá k.d lang, Amy Shark, Tina Arena, Jessica Mauboy, Lee Kernaghan, Baker Boy, Guy Sebastian, ICEHOUSE, Peking Duk, Daryl Braithwaite, Delta Goodrem, Grinspoon, Hilltop Hoods, Illy, Pete Murray and William Barton.

A koncert házigazdája ki más lehetne, mint a Facebook történetének legmenőbb adománygyűjtését  – a végösszeg 10,5 milliárd forintnak megfelelő dollárra rúg – kezdeményező Celeste Barber.

A koncertjegyekből származó nyereség teljes összegét a vidéki és regionális tűzoltóságok, a Vöröskereszt és az RSPCA Australia (állatvédő szervezet) kapja majd.

A jegyeket már árulják: hetven, nyolcvanöt és száz ausztrál dollárért (14 ezer, 18 ezer és 21 ezer forint) – de természetesen aki akar, ennél többet is fizethet a belépőkért.

A kezdeményezés FB-oldalát is érdemes nézegetni, hátha újabb meglepetésvendégek bukkannak fel az előadók között.

Ami meg a 5 Seconds of Summert illeti, nem biztos, hogy Ausztráliáig kell menni értük – bár aki teheti, segítsen... –, mert idén nyáron lesz egy emlékezetes pillanatuk Budapesten is.

 

Ausztrália, tűzvész, segélykoncert, Queen, Adam Lambert, Alice Cooper, Olivia Newton-John

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek