Mamma Mia!

Hölgyek lettek idén a legjobb magyar DJ-k

2022/11/26  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Ma már semmi különös nincs abban, hogy egy lány tolja egész éjszaka a bulit valamelyik szórakozóhelyen vagy fesztiválon. Sőt, Metzker Viktória már Az év DJ-je címet is elhódította két évvel ezelőtt, a közönségdíjaknál pedig többször is győztek már a lányok. Ezúttal viszont ismét a szakmában taroltak.

Hölgyek lettek idén a legjobb magyar DJ-k

Egykor totálisan férfiszakma volt; csakis pasik álltak a diszkópultban. Aztán jöttek a playmate-ek, topless DJ-k, de még az egykori valóságshow-szereplők is. A szakma eleinte lenézte őket, de néhányan közülük kiválóan megtanultak diszkózni, tök profik lettek, és megnyitották az utat a többiek számára.

A DJ Szövetség idén újra élőben rendezte meg a Covid-járvány miatt két éven át csak online közvetített "Az év DJ-je" díjátadó estjét – a négy díjból kettőt a hölgyek hoztak el.

"Az év áttörése" kategóriában, ahol az idén legnagyobbat ugró, akár egyenesen berobbanó DJ-t ismerték el a DJ-szakma tagjai, a pécsi Regan Lili lett a győztes. Nála nem csoda a szerelem a diszkópult irányába; kisgyerekként rendszeresen láthatta ott apukáját, Regán Ferencet.

Yamina, azaz Illés Viktória az áttörésen már réges-rég túl van; évek óta az ország egyik legnépszerűbb DJ-je, immár külföldi fellépésekkel is a háta mögött, kőkeményen helytállva a fiúk között is a mezőnyben. Olyannyira, hogy idén "Az év DJ-je" lett a szakmabeliek szavazatai alapján.

"Az év producere" Willcox, azaz Vígh Attila lett, az életműdíjat pedig a 80-as évek legmenőbb budapesti helyeinek egyik ikonikus arca, a DJ-szakmából 28 éve visszavonult, de az általa inspirált újabb generációk által el nem felejtett Dvoracsek György kapta.

 

Minden díjazottnak gratulálunk!

DJ Szövetség, díjátadó, Regan Lili, Yamina, Willcox, Dvoracsek György

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a legendás zeneszerző, aki egy centet sem kapott a milliókat hozó slágeréből

Elhunyt a legendás zeneszerző, aki egy centet sem...

Elhunyt Barrett Strong, a szintén legendás amerikai Motown kiadó egyik első sikeres művésze.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

HOLTSZEZON – krimifesztivál és más programok Beton.Hofival, Beck Zolival és Szűcs Krisztiánnal

Tizenhárom helyszínen több mint száz programmal rendezik meg a második Holtszezon Nemzetközi Kortárs Fesztivált február 23-26. között Veszprémben. A névválasztás tökéletes, innen is gratulálunk!

Magyar szál: Miley Cyrus mindenhol taroló új klipjének Rév Marcell volt az operatőre

Miley Cyrus új slágere hazánkban és külföldön is rekordokat döntött.
Új koncertek