Idén is lesznek palotakoncertek!

2022/04/12  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Ötödik alkalommal szervezi meg a a Magyar Kamarazenekar a Fővárosi Palotakoncertek programsorozatot. A nyitóhangversenyt ezúttal a Festetics Palota gyönyörű Tükörtermében tartja az Együttes – az ünnepélyes esemény egyben a Magyar Kamarazenekar 10. születésnapi koncertje is.

A Festetics Palota Tükörterme (festetics.hu)

Pajtától a Palotáig a kultúrafogyasztás új színterei címmel kétnapos konferenciát hirdet a Pajtakult és a Magyar Fesztivál Szövetség április 19-én és 20-án a Hagyományok Házában. A konferencia fő kérdésköre az épített örökség és a kultúra kapcsolata, a fesztiválok és kulturális események helyszínei – a pajtától a palotáig. A kétnapos konferencia első napja mindenki előtt nyitott (részletek a fenti link alatt), a második napra a pajtatulajdonosokat és a Fesztiválszövetség tagjait várják.

Fővárosi Palotakoncertek programsorozat keretében a Magyar Kamarazenekar és meghívott szólistái évről évre Budapest patinás palotáiban adnak koncerteket, egyúttal megismertetik a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. A résztvevők eddig olyan csodálatos helyszíneket járhattak be e komplex program keretében, mint a Pesti Vigadó, a Duna Palota, a Magyar Rádió Márványterme, a Benczúr Ház, a Stefánia Palota vagy a Károlyi Palota.

Az V. Fővárosi Palotakoncertek nyitóhangversenyére a Magyar Kamarazenekar április 30-án 19 órától várja a közönséget a Festetics Palota Tükörtermében, az épület miliőjének megfelelő, ünnepi műsorral, hiszen az együttes most ünnepli fennállásának 10. évfordulóját.

Az est házigazdája: Zelinka Tamás.

A koncertmester Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész lesz.

Közreműködnek a zenekar szólistái, így többek között Sztathatosz Sebestyén görög-magyar származású hegedűművész, aki rendkívül fiatal kora ellenére máris meghódította a világ legrangosabb színpadait, zenekarait és versenyeit.

Műsoron: Vivaldi, Paganini és Saint-Saens művek.

Magyar Kamarazenekar, Fővárosi Palotakoncertek

 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. március 16-án a Budapest Arénában, és – most először – 2022. március 17-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest