Idén is lesznek palotakoncertek!

2022/04/12  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Ötödik alkalommal szervezi meg a a Magyar Kamarazenekar a Fővárosi Palotakoncertek programsorozatot. A nyitóhangversenyt ezúttal a Festetics Palota gyönyörű Tükörtermében tartja az Együttes – az ünnepélyes esemény egyben a Magyar Kamarazenekar 10. születésnapi koncertje is.

A Festetics Palota Tükörterme (festetics.hu)

Pajtától a Palotáig a kultúrafogyasztás új színterei címmel kétnapos konferenciát hirdet a Pajtakult és a Magyar Fesztivál Szövetség április 19-én és 20-án a Hagyományok Házában. A konferencia fő kérdésköre az épített örökség és a kultúra kapcsolata, a fesztiválok és kulturális események helyszínei – a pajtától a palotáig. A kétnapos konferencia első napja mindenki előtt nyitott (részletek a fenti link alatt), a második napra a pajtatulajdonosokat és a Fesztiválszövetség tagjait várják.

Fővárosi Palotakoncertek programsorozat keretében a Magyar Kamarazenekar és meghívott szólistái évről évre Budapest patinás palotáiban adnak koncerteket, egyúttal megismertetik a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. A résztvevők eddig olyan csodálatos helyszíneket járhattak be e komplex program keretében, mint a Pesti Vigadó, a Duna Palota, a Magyar Rádió Márványterme, a Benczúr Ház, a Stefánia Palota vagy a Károlyi Palota.

Az V. Fővárosi Palotakoncertek nyitóhangversenyére a Magyar Kamarazenekar április 30-án 19 órától várja a közönséget a Festetics Palota Tükörtermében, az épület miliőjének megfelelő, ünnepi műsorral, hiszen az együttes most ünnepli fennállásának 10. évfordulóját.

Az est házigazdája: Zelinka Tamás.

A koncertmester Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész lesz.

Közreműködnek a zenekar szólistái, így többek között Sztathatosz Sebestyén görög-magyar származású hegedűművész, aki rendkívül fiatal kora ellenére máris meghódította a világ legrangosabb színpadait, zenekarait és versenyeit.

Műsoron: Vivaldi, Paganini és Saint-Saens művek.

Magyar Kamarazenekar, Fővárosi Palotakoncertek

 

 

Szólj hozzá!


A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon...

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Micimackó állás nélkül az utcán kóborol... – a költészet napja Bornai Tiborral és Karinthy Verával

Aki szereti a verseket, a költészetet az minden év április 11-én biztosan talál egy jó programot ehhez kapcsolódóan. Az idei Magyar Költészet Napján a Csili Művelődési Központban Karinthy Vera és Bornai Tibor Öt Karinthy és én című estjét láthatta a közönség.

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a Bánkitó szervezői is hoztak egy hasonló döntést, igaz, ők csak "arrébb tolják" a fesztivált.
Új koncertek