Idén is Taylor Swift adta el a legtöbb lemezt

2023/02/24  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A hangfelvétel-kiadók nemzetközi szervezete, az IFPI – amelynek hazai képviselője a MAHASZ – idén is összesítette, hogy mely előadók produkálták a legtöbb eladást az előző évben. A 2022-es mezőny első helyén Taylor Swift áll, aki ezáltal harmadszorra nyerte el az IFPI Global Recording Artist of the Year díját.

Fotó: IFPI

A rövidesen csaknem 30 állomásos USA-turnéra induló szupersztár ezzel rekordot is döntött, hiszen az elismerés évtizedes történelmében nem volt még olyan művész, aki ennyiszer bizonyult volna a legsikeresebb előadónak. A globális listát az előadók egész éves fizikai és digitális értékesítési adatai alapján állítják össze. Erre idén tizedik alkalommal került sor.

 

Taylor Swift 2014-ben és 2019-ben is az élen végzett, de a többi évben is állandó szereplője volt a rangsornak. 2021-ben második helyezett volt a k-pop szenzáció BTS mögött, 2015-ben, 2017-ben és 2020-ban pedig harmadikként állhatott a képzeletbeli, de annál meghatározóbb dobogóra. Az énekesnő 2022 októberében jelentette meg legújabb, "Midnights" című albumát, mely visszarepítette őt az az IFPI Global Artist lista első helyére.

 

 

2022-ben a második helyen a 2020-as és 2021-es nyertes BTS áll, a harmadik pedig Drake lett, aki 2016-ban és 2018-ban vezette az összesítést. A Puerto Ricó-i Bad Bunny a 4. helyen landolt, ezzel a latin-amerikai művészek közül elsőként került be a top 5-be, és ez a legmagasabb helyezés, amit egy többnyire spanyol nyelven előadó előadóművész valaha elért az összesítésben, a 9. helyen álló Jay Chou pedig az első tajvani előadó, aki felkerült a listára, köszönhetően tartós népszerűségének Kínában és Délkelet-Ázsiában. A dél-koreai tehetségeknek azért is volt különleges ez az év, mert most először ők képviselték legnagyobb számban a nemzetiségüket a top 10-ben: a BTS 2. helyén kívül a SEVENTEEN nevű k-pop együttes a 6., a Stray Kids pedig a 7. helyen végzett.

 

 

Harry Styles nyolcadikként, Ed Sheeran pedig tizedikként képviselte az Egyesült Királyságot, a kanadai megasztár, The Weeknd pedig az 5. helyet foglalja el.

 

Taylor Swift, lemezeladás, MAHASZ

 

 

Szólj hozzá!


Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja  – koncertekkel

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja –...

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Feloszlik az Óriás zenekar

Utolsó előtti alkalommal a Fishing on Orfűn lép színpadra a zenekar 06.28-án, a búcsúkoncertjük pedig az Akváriumban lesz a Turbo és a Cataflamingo társaságában.

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...
Új koncertek