Idén Mikulásra jön a Fenyő

2021/10/30  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Ilyentájt mindig azt írjuk (és dúdoljuk), hogy "Fenyő nélkül nincs karácsony" – hát idén lesz, cserébe a jól viselkedő zene- és Fenyő-rajongóknak koncertet tesz a Mikulás a csizmájába :)

Fotó: Fenyő Miklós/FB

Az már önmagában is komoly meglepetés, hogy Fenyő Miklós a hagyományos év végi ünnepi koncertjét Mikulás napján tartja, ráadásul az Erkel színházban, azon a színpadon, ahol pontosan 30 évvel ezelőtt lépett fel legutóbb akkori nagy felfedezettjével, Szandival. Így talán nem véletlen, hogy az idei, jubileumi koncert egyik sztárvendége is Szandi lesz.

Harminc év tekintélyes idő, de ha még jobban visszatekintünk, így is csak egy része Fenyő Miklós zenei pályán eltöltött 53 emlékezetes évének. 

„1968-ban – 53 évvel ezelőtt – a Táncdalfesztivál döntőjében ugyanezen a színpadon állva nyertem a Hungáriával közönség díjat. Remélem, ezúttal is elnyerem... „ – emlékezik – és persze izgul, mint mindig – Fenyő, aki több mint 400 saját dallal a rock&roll elsőszámú és utánozhatatlan nagykövete – már a 60-as évektől. S ha persze mind a 400 dalra nem is jut idő az Erkel színház színpadán, de ünnepi, különleges, néha „száncsengősen" meghitt, de leginkább bulizós, táncba szólító hangulatú slágerekre mindenképpen.

A vendégnévsor Szandival nem érvéget, mondhatni: családban marad, mert testvére, Pintácsi Viki is ott lesz a színpadon, ő szintén fellépett ezen a bizonyos 30 évvel ezelőtti koncerten. Az est vendége lesz Jáger Gyula, akinek hangja és a stílusa egyaránt kísértetiesen hasonlít Flipper Öcsiére. De természetesen ott lesz az elmaradhatatlan Fenyő Gyöngye zenekar, a Rumbabák vokál és persze az ellenálhatatlan Jampi Angyalok tánckar is.  A Mikulás puttonyában ott lesznek az örökzöldek, a Csókkirály, a Hotel Menthol, a Csavard fel a szőnyeget, a Made in Hungária vagy éppen a Fenyő nélkül nincs karácsony.

Ha bízhatunk Fenyő Miklósban és csapatában, az élmény karácsonyig nem veszti erejét, sőt... :)

Fenyő Miklós, Szandi, Pintácsi Viki, Jáger Gyula, Erkel Színház

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek