Idén sem megyünk az Eurovízióra

2020/10/16  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Tizedik alkalommal keresik Magyarország legjobb slágerét a Duna televízió A Dal 2021 című műsorában, ami tavaly egy hirtelen fordulattal levetette a hátáról az Eurovíziót, és nemzeti dalválasztóvá változott át – ez idén sem lesz másképpen. Függetlenül attól, hogy megrendezik-e, és ha igen, milyen formában a nemzetközi megmérettetést.

November 10-ig lehet jelentkezni a Dal 2021-re

A Dal 2021 nyertese többek között lemezfelvétel és videoklip készítésére is lehetőséget kap. Újdonság, hogy a jubileumi műsorban nemcsak a végső győztes, hanem a döntőbe jutottak közül a zsűri által legjobbnak ítélt négy versenyző is a zenei produkciójának fejlesztésére fordítható támogatásban részesül.

A versenyre olyan, legfeljebb háromperces magyar nyelvű dallal lehet pályázni, amely még nem, vagy legkorábban 2020. március 30-a után került kereskedelmi forgalomba, médiafelületre (televízió, rádió, internet), illetve hangozhatott el nyilvános előadás keretében.

A produkció során akár tíz fő is részt vehet az előadásban.

A nemzeti dalválasztó műsor ez évi szériájában nemcsak a dalok, hanem azok szövegei és szerzőik is versenyeznek "A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója" és egyben a Petőfi Zenei Díj Szövegírója díjért, amelyet a képernyős zsűri ítél oda.    

2021-ben is várják a dalok akusztikus feldolgozását, amelyek immár második alkalommal hangozhatnak el a műsorban. A versenybe kerülő dalok mindegyike automatikusan részt vesz az online Akusztik Dalversenyben is.

"A Dal 2021 Felfedezettje" és egyben a Petőfi Zenei Díj Felfedezettje díjért egy olyan versenyzőt (előadót vagy együttest) tüntet ki a nemzeti dalválasztó műsor 2021-es mezőnyéből a képernyős zsűri, amelyik A Dal 2021 műsorban debütál, vagy a televíziós műsorban szerepel először nagyobb, országos nyilvánosság előtt, és kiemelkedő teljesítményt nyújt produkciójával.

A Dal 2021 idén sem csatlakozik rá az Eurovízióra.

A tavalyi győztes(ek):

A jelentkezés és a pályázati feltételek megtalálhatók a www.adal.hu oldalon, amelyen november 10-én éjfélig lehet jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével.
A nevezési határidő: november 10.

A Dal 2021

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek