Iggy Pop végre megszabadult a krónikus önbizalomhiánytól

2019/07/19  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

A 72 éves amerikai rockénekes – aki július 24-én a Budapest Parkban ad koncertet – három év szünet után új lemezzel rukkol ki: a Free szeptember 6-án jelenik meg.

Iggy Pop végre megszabadult a krónikus önbizalomhiánytól

Legutóbbi, Post Pop Depression című albumán Josh Homme, a Queens of the Stone Age frontembere működött közre. A korong Grammy-jelölést kapott a legjobb zenei album kategóriában és Iggy eddigi legmagasabb helyezését hozta az amerikai és a brit eladási listákon.

"Az új albumon más szerzők mondandóját tolmácsolom, én csak a hangomat kölcsönzöm gondolataiknak. A Post Pop Depression turnéján sikerült megszabadulnom az egész addigi életemet és karrieremet beárnyékoló krónikus önbizalomhiánytól és bizonytalanságtól. Mégis üresnek és kimerültnek éreztem magam, hátat akartam fordítani mindennek és továbbállni. A Free úgy született, hogy csak hagytam a dolgokat megtörténni" – idézte a közlemény az énekest.

Az új anyag címadó dalát csütörtökön tette közzé a Universal Music.

Az album 33 percébe 10 dal fért be, ezek:

Iggy Pop: Free (2019)

Free
Loves Missing
Sonali
James Bond
Dirty Sanchez
Glow In The Dark
Page
We Are The People
Do Not Go Gentle Into That Good Night
The Dawn

BIO

James Newell Osterberg Jr., azaz Iggy Pop dobosként kezdte karrierjét különféle gimis bandákban, majd 1968-ban alakult meg a punk egyik alappilléreként számon tartott Stooges, amely a hatvanas évek végén és a hetvenes évek elején három kultikus lemezt (The Stooges, Fun House, Raw Power) jelentetett meg.

1974-től szólókarrierjére koncentrált, ebben barátja, David Bowie volt segítségére. Fontos lemezei közé tartozott a Lust For Life (1977), a The Idiot (1977), a New Values (1979), a Zombie Birdhouse (1982), a Blah Blah Blah (1986) és a Brick by Brick (1990).

Iggy Pop olyan zenei újító, aki számos generáció számára volt képes definiálni a punk műfaját. A minden idők egyik legdinamikusabb, legszuggesztívebb színpadi jelenlétéről ismert zenész ugyanúgy formálta a hetvenes évek punkzenéjét, ahogy a kilencvenes évek grunge színterét.

A magyar fővárosban 25 év után ad újra önálló koncertet: 1994-ben a Petőfi Csarnokban lépett fel. Az azóta eltelt időben kétszer is szerepelt a Sziget fesztiválon (1996-ban és 2002-ben), 2012-ben pedig a soproni VOLT Fesztiválon játszott zenekarával, a Stoogesszal.

Iggy Pop másik szeptemberi megjelenése egy könyv lesz: a Stooges első albumának 50 éves jubileumához igazítva egy 288 oldalas könyvet ad ki ‘Til Wrong Feels Right címmel – a dalszövegei, jegyzetei és korábban publikálatlan fotói mellett híres kollégák hozzászólásaival – adta hírül az Open Air Rádió.

Iggy Pop, Budapest Park, új lemez, Free

 

 

Szólj hozzá!


A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után visszatér a Bijou

A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után...

12 év után friss számokkal és májusi újraalakuló koncerttel jelentkezik a magyar Bijou zenekar.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.

A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában

A zenekar idén ünnepli a Halott Pénz-sztori 20 éves jubileumát – 20 éve annak, hogy Marsalkó Dávid megjelentette az első Halott Pénz-dalt. Miközben javában készülnek a stadionos ünneplésre, a stúdióban is aktívak maradtak, érkezett is egy új dal.
Új koncertek