Indul a jelentkezés A Dal 2022-re – Magyarország idén is offolja az Eurovíziót

2021/10/12  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Ismét az ország legjobbját keresi A Dal című műsor.

Fotó: MTI Archívum

A Dal 2022 négy válogató adásában összesen 40 szerzeményt mutat be, így nagyobb esélyt kapnak a pályázók az élő műsoros szereplésre. Újdonság, hogy valamennyi előadás élőben hangzik el a színpadon, továbbá az akusztikus feldolgozások mellett a döntős produkciók a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében is hallhatók lesznek.

A győztes dal előadója az életre szóló élményen és nyereményeken kívül „Az Év Dala 2022” címmel, illetve a Petőfi Zenei Díj „év dala 2022” elismeréssel gazdagodik. A showműsor új szériájában ismét versenyeznek a szövegek és szerzőik „A Dal 2022 Legjobb Dalszöveg Írója” elismerésért. A műsorba kerülő 40 produkció mindegyike részt vesz az online Akusztik Dalversenyben, és a közönség szavazata alapján egyikük megnyeri annak fődíját.

2021-ben a Kaukázus vitte el a pálmát:

A 2022-es zsűriről egyelőre nem szól a közlemény.

Pályázni egy legfeljebb háromperces magyar nyelvű dallal lehet, amely még nem, vagy legkorábban 2021. március 30-a után került kereskedelmi forgalomba, médiafelületre (televízió, rádió, internet), illetve nem hangzott el nyilvános előadás keretében. A jelentkezés és a pályázati feltételek megtalálhatók az adal.hu oldalon, amelyen keresztül november 15. (hétfő) éjfélig lehet jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével – írja a Médiaklikk.

"Magyarország nem vesz részt a 2022-es Eurovíziós Dalfesztiválon. Lehet még persze várni, amíg az EBU bejelenti a 2022-es résztvevő országok teljes listáját, de nem érdemes... – írja az ESC Hungary.

A tavalyi megmérettetést a Måneskin nyerte, akik már sould out turnéval futnak neki európai turnéjuknak, márciusban Budapestre is eljönnek.

A Dal 2022, Eurovízió, Maneskin

 

 

Szólj hozzá!


Súlyos állapotban van a Magna Cum Laude egykori vendégzenésze

Súlyos állapotban van a Magna Cum Laude egykori...

"Ha teheted, segíts Te is! Segítsünk EGYÜTT! Imádkozzunk együtt Laláért (Magda Lajos – aszerk.), hogy mihamarabb lássuk magunk között!" –...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Ahová a pápa is gyalog jár

Valójában nem gyalog ment, hanem egy szépséges, fehér Fiat 500-assal, és nem oda, amire a szólás vonatkozik, de ha úgy vesszük, hogy a zene is alapszükséglet, akkor helyben vagyunk.

Koncepciót váltott a Kaukázussal a Road Movie

Azt gondoltuk, az LGT-klippel csak kivételt tett a Road Movie-sorozat, és a hagyományaihoz híven úgy folytatja a megkezdett utat, amelyen az egyes zenekarok a szűkebb pátriájukat mutatják meg egy-egy dallal, de úgy tűnik, vagy a helyek fogytak el (biztosan nem), vagy valami újra vágytak, esetleg tettek (még) egy kitérőt.
Új koncertek