Itt a Csík Zenekar kisfilmje

2018/09/14  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Csík30 címmel 25 perces kisfilm készült az idén jubiláló Csík Zenekarról.

Itt a Csík Zenekar kisfilmje

A Csík30 című film bepillantást nyújt a népszerű népzenekar eddigi történetébe, megszólaltatja valamennyi tagot, megmutatja őket a hétköznapokban és a koncerteken.

"Mindig is szerettem volna filmet készíteni a Csík Zenekarról, de a forgatáson zenészként, rendezőként és rajongóként egyszerre jelen lenni nem volt egyszerű. Elsősorban azért nem, mert nehéz volt objektíven nézni a kockákat" – nyilatkozta Kiss-Stefán Mónika rendező.

A stáb és a zenekar számos helyen forgatott, például a felvidéki Debrődön, a kecskeméti Fő téren (mint Csík János felidézte, 1988-ban éppen a kecskeméti Fő téren határozta el Kunos Tamás brácsással, hogy létrehozza a zenekart) a jubileumi koncerten és a Nagytemplomban is.


Ami pedig a zenélést illeti:

"Félkész állapotban van az új stúdiólemezünk, amelyen szerepelni fog néhány régebbi, de még nem publikált felvételünk is. Az újak között lesz egy olyan szám, aminek a szövegét Grecsó Krisztián, az alapdallamot Szabó Attila írta, és erre igyekszünk minél populárisabban muzsikálni" – mondta Csík János az MTI-nek.

A tangóharmonikán játszó Barcza Zsolt hozzátette: a december 28-29-i jubileumi nagykoncerteken a Budapest Kongresszusi Központban vendégként fellép velük Presser Gábor, Lovasi András, Kiss Tibi, a Tölcséres Zenekar, a Fitos Dezső Társulat, Páll István Szalonna, valamint Hegedűs Zoltán kecskeméti prímás.

A koncertek rendezője egyébként Lévai Balázs, aki Engedem, hadd menjen címmel 2015-ben már készített egy (dokumentum)filmet a Csík Zenekarról.
  

Csík Zenekar, nagykoncert, jubileum, film

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek