Itt hagytál a nincsenben – Elhunyt az Anima Sound System alapító tagja

2021/01/04  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Németh Tamás halálhírét a zenekar jelentette be a Facebook-oldalán.

Fotó: ASS/FB
Az Anima Sound System így búcsúzik tőle:
"Markáns, egyedülálló zenész volt, sok éven át az Anima Sound System univerzális fúvósa, számtalan hangszerének megszólaltatója, sámánja, őserejű fazonja. Jazz- és népzenei tudása, ötletei ott vannak a kezdeti Anima-hangszerelésekben, sőt, sokunk emlékeiben már korábbról, a Masina együttes úttörő zenekarából. Nélküle valószínűleg nem találunk se Bognár Szilvire, se az Anima első korszakára oly jellemző emblematikus motívumokra.
Nagy hatással voltál ránk, te steineriánus, természetimádó művész, aki most, 69 évesen más utakra indultál. Nyugodj békében, Németh Tamás, te nyughatatlan, öntörvényű, csodálatos kísérletező, mindig emlékezni fogunk rád."
Az Anima Szombathelyen alakult 1993-ban. Németh Tamás fia, Gergő is a formáció tagja.
"Mindenki ismerte Szombathelyen, otthon volt a jazzben, a népzenébe, és úgy általában mindenféle muzsikában, hiányozni fog nem csak a színpadról, hanem a térről is. Isten nyugosztalja" – írja a város portálja.
"Itt hagytál a nincsenben,
elmúltál már az én szívemben,
messze jársz, nagyon messze jársz,
a Holdudvar tornácán megtalálsz."
A zenekar a tervek szerint 2021.április 24-én lép fel a Szombathelyen, szilveszterkor pedig 17 producer közreműködésével megjelent a Tekerd meg és táncolj című remix-albumuk.
Anima Sound System, Németh Tamás, gyász

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek