Jön a Rolling Stones haknilemeze

2023/08/31  ·   Zenei hír   ·  Lenti Barnabás

Akiket érdekel a Rolling Stones munkássága, azoknak már feltűnhetett, hogy az utóbbi időben egyre több pletyka keringett különböző együttműködésekről, új dalokról és új lemezről. Ez persze mind csak találgatás volt, egészen addig, amíg egy furcsa újsághirdetés fel nem tűnt a Hackney Gazette, egy kelet-londoni helyi újság lapjain.

Jön a Rolling Stones haknilemeze

 

A hirdetésben megadott telefonszám egy előre felvett üzenetre kapcsolt. Egy Cockney akcentusú férfi azt mondja: "Hackney Diamonds, az üvegjavítás specialistája. Ne mérgelődjön, javíttassa meg".

HACKNEY DIAMONDS. A cím csak ennyi, egy nem létező üveggyártó cég neve, ám a Diamonds szó fölött a szemfülesek kiszúrhatták a Stones híres logóját. Ráadásul, a bal sarokban lévő felirat szerint a cég 1962 óta "létezik", épp, mint a Stones. Jó, jó, aki a szöveget is elolvassa, az azért sokáig nem töri a fejét, mi ez...

Mára már a különös beharangozó után szárnyra kelt pletykák valósággá váltak: a zenekar hivatalos oldalain is megjelent a Hackney Diamonds felirat és elindult a visszaszámoló hivatalos weboldal is, amely szerint durván egy hét van hátra a megjelenésig. Úgy lehet "betörni" az oldalra, ha az üvegrepedésekre kattintasz kb. 4x... (A "hackney diamonds" egy régi, kelet-londoni szlengkifejezés a törött üvegre. Konkrétan a rablás következtében betört autóablakokból és kirakatokból visszamaradt üvegszilánkokra utal.)

Az új album nagy dolog, hiszen a Stones utoljára 2016-ban jelentetett meg lemezt Blue & Lonesome címmel – a Hackney Diamonds a zenekar 31. stúdióalbuma –, ráadásul az első kiadvány a 2021-ben elhunyt dobosuk, Charlie Watts nélkül. Az új lemezen állítólag olyan együttműködők is hallhatók lesznek, mint Bill Wyman, a Stones egykori basszusgitárosa, Paul McCartney és Elton John. Utóbbi kettő kapcsán egyelőre semmi hivatalos infó, mindenesetre érdekesnek ígérkezik a dolog.

A már több mint 60 éves Stones immáron olyannyira nagydobra veri a lemezmegjelenést, hogy a világ több nevezetességénél is feltűnt a törött üveget idéző logó: New York, Berlin, Párizs, Sydney stb. Egyelőre a turnéban nem lehetünk biztosak, de a Stonest ismerve még a világ vége után eggyel is koncertezni fognak. Na persze, ez a turné tuti nem lesz hakni (igen, kedves kommentelők, tudjuk, csak hangzásában egyezik meg az album címében található kifejezés hakni szóval)...

Röviddel az album megjelenésére utaló újsághirdetés után a következő dalokat regisztrálták az American Society of Composers, Authors and Publishersnél Jagger-Richards név alatt, pár dalnál Andrew Watt producer neve is megjelent:

"Angry"
"Bite My Head Off"
"Depending On You"
"Dreamy Skies"
"Driving Me Too Hard"
"Get Close"
"Live by the Sword"
"Mess It Up"
"Morning Joe Cues"
"Sweet Sounds of Heaven"
"Tell Me Straight"
"Whole Wide World"

A cikk publikálásának pillanatában a lemezmegjelenésig 6 nap, 4 óra, 43 perc, 45 másodperc van hátra :)

 

Rolling Stones, Hackney Diamonds

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek