Július 1-jén pótolja Tom Jones az elmaradt budapesti koncertjét

2023/02/21  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A tavaly júliusra, majd augusztusra tervezett időpont helyett jövő júliusban végre várhatóan fellép Budapesten Tom Jones. A tavalyi dátumra korábban megvásárolt jegyek automatikusan érvényesek az új időpontra.

Fotó: Tom Jones/FB

Az énekes az eredeti tervek szerint 2022. július 12-én adott volna koncertet, akkor azonban rosszul lett, és orvosi tanácsra nem vállalta a fellépést.

Július 13-án ezt írta a FB-on:

"Üdvözlöm az érintetteket: tegnap este az Egyesült Királyságból Budapestre utaztam, és ma reggel kellemetlen torokfájással ébredtem. Megvizsgált egy szakorvos és "vírusos gégegyulladást" diagnosztizált. Azt tanácsolta, hogy halasszuk el a ma esti koncertet, és gyógyszeres kezelést, valamint hangszál-pihentetést írt elő. Sehol és sehol nem "estem össze", ez pletyka. Remélhetőleg a gyulladás hamarosan csillapodik, mivel alig várom, hogy folytassam a csodálatos nyári turnémat. Sajnos a koncertet az utolsó pillanatban le kellett mondani, és ezt nagyon sajnálom. A budapesti koncertet azonban átütemeztük, és augusztus 16-án lesz. Még egyszer köszönök minden kedves törődést."

Szerencsére, nem volt komoly a baj, július 14-én a FB tanúsága szerint már fel is tudott lépni:

Aztán úgy volt, hogy a világhírű énekes augusztusban lép fel Budapesten, a művész menedzsmentje ezt a koncertet is elhalasztotta. A walesi énekes-sztár új, Ages & Stages című turnéjával érkezik Magyarországra az új időpontban (július 1.) és a régi helyszínen (MVM Dome).

A 82 éves Tom Jones hat évtizede kezdte pályafutását, első zenekarát 1963-ban alapította Tommy Scott and the Senators néven. Első listavezető dala az It's Unusual volt 1965-ben, egy évvel később a Green, Green Grass of Home, 1968-ban pedig a Delilah lett hatalmas sláger, de hiába, mert nem csendül fel többet  a walesi nemzeti stadionban a rögbimeccsek előtt. A walesi rögbiszövetség azért döntött így, mert a DELILAH – amelyben egy féltékeny férfi megöli a szeretőjét – a családon belüli erőszakról szól. Tom Jones úgy reagált, hogy bizonyos emberek túlságosan szó szerint veszik a dalt, és visszautasította azokat az állításokat, amelyek szerint a dal bagatellizálja a nőkkel szembeni erőszakot. Pedig még a királyi család tagjai is szeretik ezt a dalt.... (2006-ban lovaggá ütötte II. Erzsébet királynő, azóta Sir Tom Jones a teljes neve.)

Saját televíziós showműsora volt Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban, több filmben szerepelt, köztük a Támad a Mars!-ban. Az erőteljes, remek hangú énekes a nyolcvanas években Prince dala, a Kiss feldolgozásával tért vissza a sikerlistákra. Ezt a kislemezt a kísérletező újhullámos csapattal, az Art of Noise-zal közösen rögzítette, a korong több millió példányban kelt el világszerte.

Az évtizedek alatt dolgozott együtt Stevie Wondertől és Aretha Franklintől Van Morrisonig, Dolly Partonig, Ed Sheeranig számos világsztárral. A kilencvenes években az If I Only Knew (1994) és a Sexbomb (1999) számított kiemelkedő Tom Jones-slágernek.

1965 óta több mint 100 millió példányban adták el lemezeit. Legutóbbi - sorrendben 42. - stúdióalbuma, a Surrounded by Time 2021-ben jelent meg. Ezzel az albumával ő lett a legidősebb férfi előadó, aki új lemezzel vezette a brit slágerlistát. Az énekes 2001, 2009, 2011, 2014, 2017, 2019 és 2021 után nyolcadszor lép fel magyar közönség előtt júliusban az MVM Dome-ban.

 

Tom Jones, halasztott koncert

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek