Mamma Mia!

Keith Richards mesterterve a Rolling Stones 60. évfordulójára: életben maradni

2020/11/13  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Más helyzetben ezen röhögnénk, most annyira nem megy. Az Origo bukkant egy Keith Richards-interjúra, abban hangzott el ez a mondat.

Fotó:qq.com

Keith Richards 76 éve alatt több ember életét leélte... A Rolling Stones gitárosa most Connecticutban lakik feleségével, Patti Hansennel és két lányukkal plusz két kutyájukkal (Sugar és Honey – "Eredeti, mi?"). Olvasgat, zenéket ír és készül az X-Pensive Winos Live at Hollywood Palladium albumának új kiadására is. (Az interjú november 9-én jelent meg, az album ma jelent meg.) A felvétel 30 éve készült, amikor mosolyszünetük volt Mick Jaggerrel, és Richards hirtelen egy új banda mikrofonjánál találta magát.

Most alig mozdul ki otthonából, dolgozik a Stones-albumon, amely már félig kész volt, mikor "ez a szar" beütött. Próbált néhány dologgal előrelépni, de azon kívül, hogy vár a vakcinára, nem igazán tud sok mindent tenni. Arról is beszél az interjúban, hogy a Satisfaction híres riffjét megálmodta, de tényleg, mármint éjszaka – és hogy azóta is várja a következő ilyen álmot... Az csaknem vicces, amikor az újságíró megkérdezi tőle – mert sokak szerint 2020. sokban hasonlít ahhoz az évhez –, hogy mire emlékszik '68-ból... Szerintetek...? :) Elmondta azt is, hogy nagyon hiányzik neki a turnézás és az emberekkel való kapcsolatteremtés, szinte mindentől el van vágva – talán ezért beszél ennyit, viccelődik.

Ezen a ponton teszi fel a hölgy a kérdést, hogy van-e terve a zenekarnak a közelgő 60. évfordulóval kapcsolatban (2022.), mire Keith lakonikus tömörséggel annyit válaszol:

"Nos, a terv pillanatnyilag az, hogy életben maradjunk."

Hozzátette, hogy ugyan nem hallott semmilyen tervről, de biztos benne, hogy valami lesz. Szerinte először át kell vészelni ezt az évet, és megnézni, mit hoz a következő...

"Jelenleg van nagyobb problémánk is, mint egy Rolling Stones-születésnap" – tette hozzá.

A beszélgetés végén a csaj nem sokat tököl, és felteszi a kérdést, amit valószínűleg mi SOHA nem mernénk nekiszegezni:

Az elmúlt 50 évben sokan azt találgatták, hogy vajon mikor fog meghalni. Mennyire érez elégtételt azért, hogy még mindig itt van?

Tényleg ezt kérdezte???

A válasz:

"Minden nap öröm. Nem akarok vitánba szállni a jóslatokkal, mert valójában nem érdekelnek. Majd meghalok, amikor meghalok, és akkor azt mindenki tudni fogja..."

Reméljük, erre még jó darabig nem kerül sor és meglesz az a hatvanas jubileum is, tortával, gyertyával tűzijátékkal, mindennel...

(Az interjú jó hosszú, a gitáros kedves és közvetlen, érdemes elolvasni.)
Az Origo cikke meg itt.

 

 

Jön, jön, jön a Ronnie Wood-film!

 

Nyolc év után új dallal jelentkezett a Rolling Stones

 

 

 

Keith Richards, Rolling Stones, X-Pensive Winos, karantén, covid

 

 

Szólj hozzá!


Thriller: 40 éves minden idők legnagyobb példányszámban elkelt albuma

Thriller: 40 éves minden idők legnagyobb...

Megjelenésének 40. évfordulóját ünnepli Michael Jackson (1958-2009) legendás albuma. Ebből az alkalomból a Sony Music az Estate of Michael Jackson...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Mit szólnál egy arénás Presser-nagykoncerthez?

A Fb oldalán közzétett bejegyzése szerint a legendás zenésznek nagyjából ugyanezt a kérdést tették fel... Vajon mit válaszolt? :)

A valaha celluloidra vitt leggyötrelmesebb jelenet – Hugh Grant utálta a táncolást az Igazából szerelemben

"Kiestem a ritmusból, főleg az elején, amikor a seggemet riszálom..." – sztár a mai napig morog amiatt, hogy táncolásra "kényszerítették" a filmben, amely nélkül 20 éve nincs karácsony.
Új koncertek