Két trófeát is kapnak idén a Brit Awards díjazottjai – zseniális, miért!

2021/04/29  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Az Es Devlin és Yinka Ilori tervezte szobrokat párosával kapják majd a sztárok a május 11-i ceremónián a londoni O2 arénában.

Két trófeát is kapnak idén a Brit Awards díjazottjai – zseniális, miért!

Mintegy négyezer embert várnak a díjátadóra, amely az első ilyen nagyszabású beltéri zenei rendezvény lesz Nagy-Britanniában a járványügyi korlátozások feloldása után. A közönség több mint fele, 2500 vendég a járvány elleni védekezésben kulcsszerepet játszó dolgozók közül kerül ki, akik ajándékba kapták a belépőjüket.

A gálán pedig minden győztes két trófeát kap majd, az egyiket azért, hogy megoszthassák valakivel.

A győztesek a második díjat egy számukra értékesnek tartott személynek adhatják elismerésként – és egyáltalán nem kritérium, hogy zenész legyen az illető – magyarázta Devlin, Ilori pedig hozzáfűzte: az ötletet a pandémia miatti karantén szülte. Hat éve lakott a szomszédja mellett és SOHA sem köszöntek egymásnak, aztán az idegen hirtelen virággal, étellel, kedvességgel lepte meg őt. "Ezt akartam megörökíteni" – mondta.

Az idei BRIT-díjak egyikét, egy nagyobb színes szobrot Ilori nigériai öröksége ihlette, "a kisebb másik szoborra pedig egy labirintus mintáját gravírozták azokra az utakra emlékeztetve, amelyeket a kreatív iparban dolgozók közül sokaknak kellett végigjárniuk ahhoz, hogy átvészeljék ezt a kihívásokkal teli évet" – mondta el Devlin.

Éredekességként: idén nálunk is megújult a Fonogram-díj, de az új formához nem járt új tartalom – most már kicsit sajnáljuk. A magyar zenészek egy efféle gesztussal arra is fel tudták volna hívni a figyelmet, hogy még léteznek...

A Brit Awards idei jelöltjeit itt nézhetitek meg, igen, köztük van Billie Eilish :)

 

Brit Awards, Es Devlin és Yinka Ilori, trófea, gesztus, pandémia

 

 

Szólj hozzá!


Lovasival zár a MAI DAL, igyekezz!

Lovasival zár a MAI DAL, igyekezz!

Május 17-én zár a Mai Dal szervezésében létrejött mesterkurzus-sorozat, amely azt vállalta, hogy hat alkalommal hat különböző releváns...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Havasi, Edda, Follow the Flow, Demjén Ferenc az ingyenes Vál-Völgyi Zsúron

Június első hétvégéjén tartják a 6. Vál-völgyi Zsúrt az Alcsúti Arborétumban. Az első pillantásra is magas költségvetésű ingyenes rendezvényen koncertek, gasztrobemutatók, gyerekprogramok, sportesemények várják az odalátogató családokat. Mindkét napon koncertek is lesznek, népszerű fellépőkkel.

Jövőre Ukrajna rendezi az Eurovíziót

"Véget ért a 2022-es Eurovíziós dalfesztivál. A fesztivált a fogadóirodák által régóta első helyre sorolt Ukrajna nyerte" – írta Magyarország legnagyobb Eurovízió-rajongója, az ESC blog.
Új koncertek
Ecce Gratum IV./2.
Cherry koncert
Cherry koncert
Budapest 
Kovács Kati...
Kovács Kati...
Veszprém 
Koncz Zsuzsa koncert
Koncz Zsuzsa koncert
Székesfehérvár 
Trio Sideris
Trio Sideris
Budapest 
ORGONAKONCERT
ORGONAKONCERT
Kaposvár