Két ütemben Csepelre költözik a Barba Negra

2022/09/27  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A zenészektől már egy ideje tudomást szereztünk a csepeli dologról, de tiszteletben tartottuk a koncerthelyszín szándékait. Most FB posztban ők maguk számoltak be a változásról, ezt a közlést szemlézzük.

Fotó: Barba Negra

Ha a hely "történelmét" nézzük, egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Barba Negra a Prielle Kornélia utcában, és volt a szabadtéri helyszín, a Track, a híd lábánál. A téli bázis feladásának az volt a praktikus oka, hogy a hely kicsinek bizonyult egyes koncertek lebonyolításához, így született az ötlet, hogy kell 1 db, de az legyen elég nagy.

Alapvetően ez egy tök normális lefolyású, átgondolt tervezésen és bölcs döntéseken alapuló folyamat lett volna, ha nem dobja le az atomot a rendezvényiparra (is) a covid. A Barba Negra posztjában részletes leírja, milyen akadályokat kellett leküzdeniük, hogy kikeveredjenek a rémálomból, utóbbiért ez úton is respect. Főleg annak tudatában, hogy a szektoron (is) taposott még egy hatalmasat a KATA eltörlése, az infláció és a rezsi – támogatásokat nélkülöző – emelkedése. Szóval, lett egy közbülső állomás, amely a covid és a háború árnyékában emberek ezreivel feledtette el pár órára a nyomasztó valóságot.

A híd lába körüli területre amúgy is más típusú elképzelés született.

Nos, ne nyújtsuk tovább:

Az új helyszín címe: Budapest XXI. kerület, Szállító utca 3.

Tehát: a Barba Negra Red Stage októberben nyílik a Szállító utcában, a kisterem, azaz a  Barba Negra Blue Stage később, januárban költözik, addig marad a Track területén, a Neumann János utcában. A szervezők ígérete szerint a költözlés miatt nem marad el koncert.

Amit még tudni lehet az új helyről:

"Az új Barba Negrát olyanra álmodtuk, ami egyszerű, de sokkal több lehetőséget ad, mint a korábbi. Lesz a nagyterem  Barba Negra Red Stage, amiben fesztivál nagyszínpad méret és technikai felszereltség vár mindenkit, befogadóképessége 3000+ fő. Soha, Magyarországon még nem létesült ilyen technikai felszereltséggel klub, ami állandó rendezvényhelyszín 12 hónapon keresztül. Kijelenthető, hogy Magyarország legnagyobb klubja lesz a  Barba Negra Red Stage. Nyáron a terület nyitott falakkal, de fedéssel biztosítja a közönségnek, hogy rossz időjárás esetén sem ázik el (...). A nagyszínpad minden szögből zavartalanul látható lesz, a beengedhető létszám nagyobb lesz, mint jelenleg a Barba Negra Track befogadóképessége."

Mi lesz a Track-kel?

"A kis helyszín Barba Negra Blue Stage, amit már ismerhet, aki hozzánk jár. Idén még marad a Trackben, de 2023-ban, minden egy helyre kerül."

Ahogy egy kedves ismerős is megjegyezte: Csepel nem Mordor maga, nem kevésbé megközelíthető, mint amilyen pl. a Wigwam volt – csak kicsit kényelmesebbek (és egyesek öregebbek) lettünk azóta. Csak annyit, hogy a H7-es HÉV Szabadkikőtő állomásától néhány perces sétával elérhető a helyszín. A fentebb belinkelt posztban további opciók olvashatók.

Meg az is, hogy a Barba Negra szervezésében lebonyolított programokat a fogyatékkal élők ingyen látogathatják. Sőt, továbbra is szeretnék biztosítani az általuk kiválasztott egészségügyi és más intézményeknek a tiszteletjegyeket. (Az elmúlt 2 évben közel 70 millió forint értékben adott a Barba Negra ajándékba a zenei szórakozást embereknek.) A kerület lakosainak is szeretnének biztosítani lehetőséget a szórakozásra: több alkalommal lesz lehetőségük az ingyenes koncertlátogatásra.

A reakciók egyelőre vegyesek, de azért annyit fejlődött már a kommentkultúra – vagy a zeneszeretők képesek konstruktívabban gondolkodni –, hogy felbukkantak olyan hangulatjavító elképzelések, hogy kezdődjenek korábban a koncertek és/vagy járjon tovább a hév, vagy hogy mindenki vigyen magával egy júzert, aki csak vizet iszik a koncert alatt... De akadt olyan kommentelő, aki egyenest Hegyeshalomból ajánlott fel fuvart azonos érdeklődés esetén. Nagyon sokan respektálják a Barba Negra folyamatos küzdelmét és tenni vágyását, s a zenekaroktól is születtek támogató kommentek, valamint ígéretek is:

"A Keménymag ha úgy tetszik, mindig ott lesz, de Unicum legyen!!!"  :)

Szerintünk kár nyígni a hogyan jutunk oda meg vissza kérdésen: a jó koncertek, valamint a hely szelleme majd megdolgozik a közönség szeretetének megőrzéséért, mi csak örülni tudunk, hogy valami nem szűnik meg, hanem merész lépéssel még nagyobbá válik, mert valljuk be, ez most nem kifejezetten a merész lépések kora, úgyhogy:

Hajrá, Barba Negra!

 

 

 

 

 

 

Barba Negra, költözés, Csepel, Barba Negra Red Stage, Barba Negra Blue Stage

 

 

Szólj hozzá!


 KOVACS lesz a VéNégy Fesztivál headlinere

KOVACS lesz a VéNégy Fesztivál headlinere

Kovacs, Kraak & Smaak, Cari Cari, Ina West, Kill the Dandies, Lash & Grey – nemzetközi kínálattal és több mint félszáz zenei programmal vár...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmentek stúdiózni egyet Texasba, majd hazatértek egy albummal és egy fesztivál-fődíjjal – A NYUGHATATLAN-sztori

Stílusosan, a country és a rockabilly őshazájában rögzítette tizenegy dalos korongját az egyik legismertebb hazai country-rockabilly zenekar, a Nyughatatlan. Végül aztán nem csak az új anyaggal, hanem többek között a Texas Sounds Country Music fesztivál fődíjával tértek haza. A Restless megjelenésének apropóján a csapat...

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

Négy év szünet után magyar nyelvű dalokkal tér vissza a Minimyst

Minimyst egy új EP-t ígért idén tavaszra és be is tartják a szavukat: a Karton Monakó már teljes egészében meghallgatható, a zenekar pedig újra színpadra is áll április 14-én, a Dürer Kertben mutatja be új anyagát – és dobosát – a közönségnek.

Bemutatjuk a .jaXon. zenekart és első nagylemezét

A .jaXon. zenekar 2020 decemberében alakult. Az volt az elképzelés, hogy olyan zenét játsszanak, ami minden tag szívügye, de ugyanakkor könnyebben fogyasztható, azok számára is, akik inkább a vokális zenéket kedvelik.
Új koncertek