Kezet rá: nyáron már megnyílhat az új Dürer kerthelyisége

2021/05/05  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A bazi nagy ingatlanfejlesztéseket általában kételkedve fogadják az emberek, főleg az underground és az alternatív kultúra képviselői szoktak idegenkedni a dologtól – most nekik is jutott valami a jóból: a Duna partján épülő új városnegyed fejlesztője – a „BudaPart a kultúráért" kezdeményezésük részeként – most a Dürer Kertet támogatta abban, hogy ideális helyen folytathassák tovább tevékenységüket.

Dr. Schrancz Mihály és Nagy Zsolt

Ha emlékszünk, volt már egy kultikus, budapesti szórakozóhely a Kopaszi-gáton: az első, a klasszik West Balkán 2004. április 30-án tartotta ott a búcsúbuliját. (Utána még két jó kis helyük volt, aztán a harmadikon véget vetett a szívünknek oly kedves hely életének az a bizonyos tragédia.)

A Dürer Kert vezetősége többek között a remek megközelíthetőség, az egyedülálló vízparti környezet, a hosszútávú, biztos bérleti szerződés miatt döntött az új, vízparti helyszín mellett.

„A közel két éves keresés alatt nagyon sok helyszínt megnéztünk és legjobbnak a BudaParton található terület bizonyult. Más lesz a hangulata, mint a régi Dürernek, de ez a helyszín a közvetlen Duna partjával, természetközeliségével és a méretével egy nagyon szép kihívást és feladatot jelent számunkra. A BudaPart vezetőségének hozzáállása, kreativitása adott nekünk a döntésben egy nagy adag impulzust" – mondta el Nagy Zsolt, a Dürer Kert ügyvezetője.

A Dürer Kert a főváros kulturális életének egyik meghatározó szereplője immár közel tizenöt éve – a mostani megállapodás keretében az új helyszínen egy nemzetközi színvonalú kulturális térként születhet újjá. A két koncertterem és a kerthelyiség a BudaPart déli részén, a Lágymányosi-öböl partján lesz, amivel egy nemrég felszabadult, jelenleg leromlott állapotú bérlemény alakul át és kap teljesen új formát.

"A Dürer Kert elhivatottsága remekül illeszkedik a stratégiánkba, ezért nagyon örülök, hogy az együttműködésnek köszönhetően tovább emeljük beruházásunk színvonalát, és még közelebb kerülünk ahhoz, hogy a következő években a városnegyed egyben egy új formátumú, budai Kulturális Központtá is váljon" – mondta el az együttműködéssel kapcsolatban Dr. Schrancz Mihály, a Property Market (BudaPart) ügyvezető igazgatója, aki egy 2018-as interjúban elmondta, hogy a területen

"körülbelül 600 000 m2-t tudunk építeni föld fölött, és nagyságrendileg 300 000 m2-t föld alatt. Ez 14 db irodaházat és 15 db lakóházban 3000 lakást jelent. 15 000 m2 kereskedelmi felület alakul ki, 27 infrastruktúra-elemet valósítunk meg, épül egy business szálloda is a területen. Ez 6-7000 itt lakót, és ez az irodamennyiség körülbelül 24-25 000 itt dolgozót jelent, tehát kb. 30 000 városlakóra számítunk, aki ezen a településrészen lakni vagy dolgozni fog. Ez összehasonlításképpen Szekszárd méretű város lakossága."

A Dürer kerthelyisége akár már idén nyáron megnyithat, a felújítás után pedig a koncerthelyszín és a kulturális tér is.

Ha a végeredményt nézzük, akkor egyet elvettek, egyet adtak: a régi Dürernek helyet adó ingatlan Garancsi Istvánhoz került, aki a Liget-projekt keretében luxusszállodát épít a területen. A Property Market a Market Építő Zrt. ingatlanfejlesztésre szakosodott leányvállalata. A Market Zrt pedig Garancsi István fő építőipari cége.

 

Dürer kert, BudaPart, Kopaszi-gát

 

 

Szólj hozzá!


A zenés, táncos rendezvényekre nem vonatkozik az enyhítés

A zenés, táncos rendezvényekre nem vonatkozik az...

A kormány úgy döntött, hogy az 5,5 millió oltás elérése után védettségi igazolvány nélkül is lehet szállodákba, éttermekbe, strandokra...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

500 fő felett is lehet rendezvényt tartani

Amennyiben az szabadtéren van, viszont kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet részt venni rajta – írja a Magyar Közlöny. Megpróbáltuk értelmezni a legfrissebb szabályokat, reméljük, úgy értettük, ahogy kellett.

A Monarchia bálja, Európai Tánckaraván, Szalonna és Bandája: jubileumot ünnepel a Duna Karnevál

Idén hazai hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a Duna Karnevált. A 25 éves múltra visszatekintő rangos kulturális fesztivál június elején egy különleges 'Best of' gálaműsorral készül, valamint itt ad jubileumi koncertet a 15 éves Pál István Szalonna és Bandája. Június 11-én és 12-én a...

Moszkvában betiltották az 500 fősnél nagyobb rendezvényeket

Betiltotta az 500 fősnél nagyobb bel- és kültéri rendezvényeket az orosz fővárosban a koronavírus okozta járványhelyzet romlása miatt kedden Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester.

100 magyar zenekar: nagyon készül a nyár zárására a SZIN

A hazai zenekarok legnagyobb találkozója lesz idén a Szegedi Ifjúsági Napok. A szervezők eddig mintegy 100 magyar zenekart és előadót jelentettek be, de még jövögetnek majd új nevek. A SZIN idén egy napot még rá is húz, az így ötnapos buli augusztus 25-29 között lesz, a szegedi Partfürdőn.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek