Ki rejtőzik a maszk mögött? Jön a The Masked Singer show a magyar tévébe

2020/01/21  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

2020-ban egy különleges zenés showműsor érkezik az RTL Klubra – adta hírül a Sorozatwiki. A The Masked Singer 2019 elején debütált a FOX-on, jelenleg a másodszériája fut, februárban indul a harmadik szezonja.

Celebek énekelnek őrült jelmezekben: jön a The Masked Singer show a tévébe

Az úgy volt a portál szerint, hogy egy amerikai producer éppen egy thaiföldi étteremben kajált, és arra figyelt fel, hogy evés helyett mindenki a tévét nézi, amelyben egy kengurunak öltözött ember énekel... Felbuzdulva a nagy érdeklődésen, felkutatta az eredeti, King of Masked Singer című dél-koreai formátumot, átdolgozta, majd – nyilván többért, mint amennyibe a thaiföldi ebédje került – eladta a FOX-nak.

A show lényege: hírességek énekelnek őrült jelmezekbe öltözve – arcukat is maszk mögé rejtik.

Minden adásban versenyzők párbajoznak, akik kiválaszthatják, mit szeretnének énekelni – könnyebbség, hogy nem a jelmezükhöz passzolóan, nem elváltoztatva, hanem a saját hangjukon adhatják elő a produkciójukat. A zsűri és a nézők szavazatai alapján egyvalaki védettséget nyer a hétre, a vesztesek közül pedig eldől, kinek kell távoznia. A kiesőnek le kell vennie az álarcát, amely mögött rejtőzhet profi énekes, sportoló vagy akárki – ez általában a show csúcspontja. (Ezt a részt nem annyira értjük: nem minden vesztesnek kell távoznia? Az adásból egyetlen továbbjutó van? És hova jut tovább? Amint lesz rá időnk, végignézünk egy (két) adást, bár az az amerikai verzió lesz, ahhoz képest lehetnek majd a magyarban eltérések.)

Az adások alatt apró utalásokat kapunk majd arra, hogy ki rejtőzhet a maszkok mögött, a Masked Singer külföldi verzióiban a zsűri is igyekszik rájönni, kik lehetnek fellépők. (Az amerikai adaptációban rendkívüli a titoktartás: állítólag az ottani stábból mindössze 25-en tudták, hogy az első évadban kik voltak a vetélkedő énekesek.)

Mondjuk, ha a magyar verzióból kihagyják ezt a zsűri-dolgot, az elég sokat visszavesz majd a népünnepélyből, reméljük, nem teszik. Így, elsőre csak az jelenthet gondot, hogy amíg Amerika nagy, és éppen ezért hatalmas a merítés fellépőkből, nálunk azért jóval kevesebben vannak a potenciálisok, az olyanok száma pedig, akiket nem rángattak még be semmilyen realitybe, vetélkedőbe, tehetségkutatóba stb. szinte nulla. Reménykedünk, hogy nem ugyanazokat az arcokat látjuk majd, mint amelyeket mindig mindenhol. Bár, az arcukat igazán nem is mutatják meg – legalábbis elsőre. Banánhéj lehet még az, hogy az amcsi verzióban elképesztő figyelmet szánnak a jelmezekre, külön-külön mindegyik egy-egy műalkotás, ha nem is mindig a legízlésesebb fajtából, de ordít róluk, hogy nem kis pénzt nyomtak a stylistok markába. Ezt igazán nem lehet megúszni, mert akkor nagyon barkács lesz a dolog.

The Masked Singer, RTL Klub, showműsor

 

 

Szólj hozzá!


A NASA zenekara elképesztő felvételeket készített

A NASA zenekara elképesztő felvételeket készített

A "banda" megszámlálhatatlanul sok tagból áll: az űrhivatalnál csillagok, galaxisok és fekete lyukak adatai alapján hoztak létre zenét.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Külföldi fellépőket jelentett be a Kolorádó fesztivál

Akkor, amikor sorra mondják le a fesztiválokat, óriási hír ez. Két évvel ezelőtt még nem volt mindennek akkorra jelentősége, mint most. Azt már közöltük, hogy a két megadott időpont közül az augusztusit választotta a fesztivál.

Ed Sheeran stúdiójában született a japán banda új dala

A 2005-ben alakult japán ONE OK ROCK 2019-ben megjelent „Eye of the Storm" album óta nem hallatott magáról, a visszatérésüket cserébe nagyon kitalálták.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek