Ki rejtőzik a maszk mögött? Jön a The Masked Singer show a magyar tévébe

2020/01/21  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

2020-ban egy különleges zenés showműsor érkezik az RTL Klubra – adta hírül a Sorozatwiki. A The Masked Singer 2019 elején debütált a FOX-on, jelenleg a másodszériája fut, februárban indul a harmadik szezonja.

Celebek énekelnek őrült jelmezekben: jön a The Masked Singer show a tévébe

Az úgy volt a portál szerint, hogy egy amerikai producer éppen egy thaiföldi étteremben kajált, és arra figyelt fel, hogy evés helyett mindenki a tévét nézi, amelyben egy kengurunak öltözött ember énekel... Felbuzdulva a nagy érdeklődésen, felkutatta az eredeti, King of Masked Singer című dél-koreai formátumot, átdolgozta, majd – nyilván többért, mint amennyibe a thaiföldi ebédje került – eladta a FOX-nak.

A show lényege: hírességek énekelnek őrült jelmezekbe öltözve – arcukat is maszk mögé rejtik.

Minden adásban versenyzők párbajoznak, akik kiválaszthatják, mit szeretnének énekelni – könnyebbség, hogy nem a jelmezükhöz passzolóan, nem elváltoztatva, hanem a saját hangjukon adhatják elő a produkciójukat. A zsűri és a nézők szavazatai alapján egyvalaki védettséget nyer a hétre, a vesztesek közül pedig eldől, kinek kell távoznia. A kiesőnek le kell vennie az álarcát, amely mögött rejtőzhet profi énekes, sportoló vagy akárki – ez általában a show csúcspontja. (Ezt a részt nem annyira értjük: nem minden vesztesnek kell távoznia? Az adásból egyetlen továbbjutó van? És hova jut tovább? Amint lesz rá időnk, végignézünk egy (két) adást, bár az az amerikai verzió lesz, ahhoz képest lehetnek majd a magyarban eltérések.)

Az adások alatt apró utalásokat kapunk majd arra, hogy ki rejtőzhet a maszkok mögött, a Masked Singer külföldi verzióiban a zsűri is igyekszik rájönni, kik lehetnek fellépők. (Az amerikai adaptációban rendkívüli a titoktartás: állítólag az ottani stábból mindössze 25-en tudták, hogy az első évadban kik voltak a vetélkedő énekesek.)

Mondjuk, ha a magyar verzióból kihagyják ezt a zsűri-dolgot, az elég sokat visszavesz majd a népünnepélyből, reméljük, nem teszik. Így, elsőre csak az jelenthet gondot, hogy amíg Amerika nagy, és éppen ezért hatalmas a merítés fellépőkből, nálunk azért jóval kevesebben vannak a potenciálisok, az olyanok száma pedig, akiket nem rángattak még be semmilyen realitybe, vetélkedőbe, tehetségkutatóba stb. szinte nulla. Reménykedünk, hogy nem ugyanazokat az arcokat látjuk majd, mint amelyeket mindig mindenhol. Bár, az arcukat igazán nem is mutatják meg – legalábbis elsőre. Banánhéj lehet még az, hogy az amcsi verzióban elképesztő figyelmet szánnak a jelmezekre, külön-külön mindegyik egy-egy műalkotás, ha nem is mindig a legízlésesebb fajtából, de ordít róluk, hogy nem kis pénzt nyomtak a stylistok markába. Ezt igazán nem lehet megúszni, mert akkor nagyon barkács lesz a dolog.

The Masked Singer, RTL Klub, showműsor

 

 

Szólj hozzá!


Raktár, garázs, támogatás – még 30 kérdés a zeneipar megmentésével kapcsolatban

Raktár, garázs, támogatás – még 30 kérdés a...

Az elmúlt időszakban a magyar zeneipar hangjegyek nélkül vívott csaták színtere lett. Képtelenség eldönteni, hogy professzionálisan irányítva...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Nem marad el a Belvárosi Sörfesztivál

Szeptember 1–6. között rendezik meg az elhalasztott Belvárosi Sörfesztivált a Szabadság téren. A belépés ingyenes, a kóstoláshoz viszont fesztivál(üveg)poharat kell vásárolni.

A legjobb halasztottfeszivál-név evör: pótLAKE

Bár a TÓMÉK/Tisza-tavi Napok fesztivál idén elmarad, a szervezők pótLAKE címmel ötnapos programsorozattal kárpótolják augusztus 16. és 20. között Tiszafüreden a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek