Kilenc hónap szünet után decemberben megnyitják a londoni Arénát – koncert is lesz

2020/10/09  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Lángoló értesülése szerint decemberben újra koncert lesz a londoni O2 arénában. Boris Johnson brit miniszterelnök állítólag arra számít, hogy a karácsony már egy nyugalmasabb időszak lesz.

Decemberben megnyitják a londoni Arénát – koncert is lesz

December 5-én lesz Nagy-Britannia első, zárt térben megrendezett távolságtartós koncertje, melyen a Squeeze lép fel, vendége Leon Tilbrook & The Wilhelm Scream lesz.

A szervezők szerint ez az esemény óriási előrelépést jelent az élőzenés koncertek ezévi, nem túl dicső történetében: a COVID-19  miatt márciusban minden helyszínt bezártak, de most már egyszerűen működniük KELL.

A helyszín befogadóképességét 20 000 főről 4700-ra csökkentették (ez is jóval több, mint 500), a jegyeket csak kettes, hármas és négyes csoportokban árusítják, és az ülésrend kialakítása megfelel az Egyesült Királyság kormánya által meghatározott előírásoknak: üres székek maradnak az egyes csoportok között és egyirányúsítják a hangyautakat az épületen belül. Mind a jegyeket, mind az ételeket-italokat egy applikáción keresztül, előre lehet – kell – megrendelni. A látogatók csak egyetlen (tiszta) táskát vihetnek be az arénába, a maszk viselése természetesen kötelező lesz, kivéve, ha a helyükön esznek-isznak a júzerek. A koncert 22 óráig tart, a látogatók  – még mindig távolságot tartva, szakaszosan – biztonságosan hagyják el majd a helyszínt. Amúgy meg a levegőt is tisztítják előtte-utána-közben.

„Hihetetlenül keményen dolgoztunk azon, hogy visszahozzuk az O2 eseményeit, és komoly intézkedéseket hoztunk annak garantálására, hogy rajongóink COVID-19-től védett, biztonságos élményben részesüljenek. Jelenleg a kapacitásunk kevesebb mint egynegyedét tudjuk vendégül látni, így ez nem jelent hosszú távú megoldást számunkra, továbbra is szorgalmazzuk, hogy célzott támogatást és útmutatást kapjunk a kormánytól az élőzenés rendezvények megtartásához, hogy a rendezvényipar és a hozzá csatlakozó ellátási lánc talpra állhasson" – nyilatkozta Steve Sayer, az O2 igazgatója.

Az adatbáziusnkban szereplő koncertek közül a legkorábban a Bagossy Brothers bulija lesz a Papp László Budapest Sportarénában (dec. 18.), egyelőre sem a zenekar, sem az Aréna menedzsmentje nem közölt részleteket arról, miként kívánják lebonyolítani a rendezvényt.

(Lángoló) (O2)

 

Idén elmarad a Halloween Amerikában

 

Ezt így hogy? A távolságtartás a koncerteken, fesztiválokon megoldhatatlan

 

Ilyen volt az első távtartásos koncert az USA-ban

 

Nem tolongtak a kutatási céllal rendezett popkoncert-szimuláción a németek

 

 

 

 

O2, London, nagykoncert, távolságtartás, Squeeze

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek