Koncepciót váltott a Kaukázussal a Road Movie

2022/01/15  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Azt gondoltuk, az LGT-klippel csak kivételt tett a Road Movie-sorozat, és a hagyományaihoz híven úgy folytatja a megkezdett utat, amelyen az egyes zenekarok a szűkebb pátriájukat mutatják meg egy-egy dallal, de úgy tűnik, vagy a helyek fogytak el (biztosan nem), vagy valami újra vágytak, esetleg tettek (még) egy kitérőt.

Koncepciót váltott a kaukázussal a Road Movie

A Road Movie sorozat célja, hogy olyan dalok és klipek készüljenek, amelyek bemutatnak egy-egy tájat – a Balatontól Erdélyig. A Kaukázust viszont az egész ország ihlette meg, így született meg az Ez a te Magyarországod. Viszont az egész ország nem fér bele egy klipbe, így esett a választás a Kaukázus kedvenc helyszíneire, a Tatai-tóra és Tatai Fényes tanösvényre, a Tisza-tóra, a tatabányai Szelim barlangra vagy az Alcsúti arborétumra, a kastély romjaival. A stáb a kisbéri Mini Magyarország makettjei között is forgatott, így még több nevezetesség is megjelenik a zenekar és a projekt közös klipjében.

A klip megtekintéséjhez katt ide!

„Nagy kiránduló vagyok, s erre Magyarországon sok jó lehetőség van” – mondta Kardos-Horváth Janó, a Kaukázus énekese, aki a hideg ősz végi időpontok ellenére nagyon élvezte az országjárást. Az utolsó jelenetet Budapesten, a Batthyány téren vették fel, ahol a Road Movie oldtimer Ikarusára a zenekar barátai is felszálltak a Kaukázussal bulizni. „Sok-sok további helyszín belefért volna még a klipbe, kár, hogy nem tíz perces, vagy akár egy órás dalt irtunk, mert akkor több helyszínre mehettünk volna. Annyi látnivaló van még, olyan jó lenne bemutatni mindet... Lehet, hogy folytatni kéne... „ – összegezte Janó a forgatás élményeit.

Az Ez a te Magyarországod videóklipjét Czoller Bence forgatta, aki nem először dolgozott a zenekarral, ezért is külön örült a felkérésnek. „A kedvenc jelenetem az Alcsúti arborétumnál volt, ahol mindenki rohanva szállt ki a kocsiból, hogy elkapjuk az utolsó napsugarakat. Ha 5 perccel később érünk oda, már nem lett volna jó. Annyi felvételünk készült, hogy a zenekartól egy hosszabb, dupla refrénes változatott kellett kérnem, hogy bekerüljön minden helyszín a kisfilmbe.”

Jó sok fotó itt!

A Kaukázus dala és a hozzá forgott klip a tizenhetedik a Road Movie zenés országjárásában. A sorozat 2019 nyarán a Balaton déli partjáról indult, és emlékezetes dalokkal és videókkal járja a Kárpát-medencét Gyergyószentmiklóstól Sopronig, olyan zenekarok és énekesek szereplésével, mint a Bagossy Brothers Company, a WellHello, Rúzsa Magdi, a Tankcsapda vagy Presser Gábor.

 

20 előadóval vették fel a Road Movie- LGT-s epizódját

 

 

 

Road Movie, Kaukázus, turizmus

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek