Koncerteket kell lemondania Justin Biebernek: lebénult a fél arca

2022/06/11  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Instagram-oldalán számolt be arról Justin Bieber, hogy következő fellépéseit lemondja, miután megtámadta egy betegség, a Ramsay-Hunt szindróma. Ennek eredményeképp pedig a fél arca lebénult: a jobb arcát érinti a baj, pislogni, mosolyogni sem tud – írja a 24.hu.

Fotó: Justin Bieber/FB

Biebernek augusztus 12-én van jelenése a Sziget Nagyszínpadán.

Ez a videó elég ijesztő.

Annak próbáltunk utánanézni, miképpen alakulhat a betegség lefolyása – mindemellett nem szeretnénk önzőnek mutatkozni: a zenésznek "alanyi jogon" is gyors gyógyulást kívánunk.

A kór James Ramsay Hunt orvosról kapta a nevét, aki 1907-ben írta le először a betegséget. A szindróma (RHS) egy ritka neurológiai rendellenesség, amelyet az arcideg bénulása és a fület vagy a szájat érintő kiütések jellemeznek. A fül rendellenességei, például fülcsengés és halláscsökkenés is előfordulhatnak. A Ramsay Hunt-szindrómát a varicella zoster vírus okozza – ugyanaz a vírus, amely a gyermekeknél bárányhimlőt, felnőtteknél pedig övsömört okoz. A Ramsay Hunt-szindróma esetében a a szunnyadó varicella-zoster vírus aktiválódik újra, és az arcideget érintve terjed tovább.

A gyógyszeres terápia ellenére az arc bizonyos fokú bénulása és a halláskárosodás egyes esetekben maradandóvá válhat, ezt a  kockázatot csökkentheti, ha a vírusellenes kezelést a betegség kezdetétől számított három napon belüli megkezdik. Erről nincs hírünk. Azt viszont mindenhol megjegyzik, hogy a betegség a szemet is megtámadhatja, emiatt fokozott figyelmet kell fordítani erre a problémára is.

A felépülés néhány hétig, súlyosabb betegség esetén hosszabb ideig is eltarthat. Ha az ideg nem sérült nagymértékben, a betegek pár héten belül teljesen felépülnek. Ha a károsodás komolyabb, előfordulhat, hogy akár több hónap elteltével sem ér véget a folyamat.

Reméljük, a népszerű zenész esetében az első verzió érvényesül.

Megnéztük Justin Bieber turnénaptárát: 2023 márciusáig még van/lenne vagy 80-90 koncertje a világ legkülönbözőbb pontjain – ez elég húzós.

A 24.hu cikke

Sziget 2022, Justin Bieber, bénulás, Ramsay-Hunt szindróma

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek