Kösz, Covid!

2020/12/22  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A jól ismert mondás szerint, ha az élet citromot ad, készíts belőle limonádét... Bár természetesen nem akarjuk lelimonádézni a Nunki 50% munkásságát, az viszont igaz, hogy a formáció a pandémiának és a karanténnak "köszönheti" a megalakulását.

Fotó: Sinco

Dórinak van egy közös lemeze Konsiczky Dáviddal (a Csaknekedkislány gitárosa és dalszerzője), amit Magnetifique néven adtak ki, illetve segédkezett az új CSNK lemez énekfelvételeinél is, bírja is a zenekart, szóval szinte minden adott volt, hogy tőlük játszanak valamit. A Tihany című dalnak további érdekessége, hogy menet közben kiderült, Dóri bátyja (Andras Toth) is csinált már belőle egy remixet korábban, pedig nem is tudta, hogy a bátyja is bírja a CSNK-t. 

A Nunki Bay Starship két tagja, Tóth Dóri és Huszár Ákos alkotják a zenekart, amely most jelenteti meg a Recooked Galaxy című nyolc számos anyagát. Az anyag áthangszerelt Nunki-dalokból, illetve egy különleges Csaknekedkislány-feldolgozásból áll össze.

A Nunki 50%-ot a Nunki Bay Starship énekes-frontembere és a dobosa alkotja, az ötletét pedig pont a járványhelyzet hozta meg. Tavasszal ugyanis felkérést kaptak az Ötödik Emelet Fesztiváltól, ám a karantén és persze a hangoskodásra allergiás szomszédok nem tették lehetővé hogy a teljes zenekarral, négyen együtt vágjanak ebbe a kalandba. Így lefelezték a közreműködők számát...

"Mivel az eredeti hangszerelés reprodukálására sem volt lehetőségünk a csökkentett létszám miatt, ezért egyből mindkettőnknek az volt az első gondolata, hogy elektronikus zenei irányba vigyük el a dolgot. Ezzel a vonallal már korábban is kísérletezgettünk ketten, szigorúan itthon, aztán valahogy egy darabig egyáltalán nem foglalkoztunk vele, a karantén alatt meg volt időnk bőven, szóval itt volt a lehetőség, hogy kipróbáljuk magunkat” – mesélik.

Ez a különleges fellépés olyan jól sikerült, hogy ezután megkereste őket a Metronhome Media, erre a sessionre már egy félórás koncertet rögzítettek a nappalijukban, 360 fokos kamerával. Majd több felkérést is kaptak: nem csak az online térben, de élőben is bemutatkozhattak a közönségnek a CAFÉ Budapest programsorozatában, nemrégiben pedig egy jótékonysági kezdeményezéshez is csatlakoztak: a Margaret Island, Szakács Gergő, és a Talk2Night mellett ők is résztvettek a Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát adománygyűjtó livestream koncertjén.

"... végeredményben, ha nincs karantén, nincs Nunki 50% lemez sem. Kösz, COVID!”

 

 

 

 

Nunki Bay Starship, Nunki 50%, Recooked Galaxy

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek