Kösz, Covid!

2020/12/22  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A jól ismert mondás szerint, ha az élet citromot ad, készíts belőle limonádét... Bár természetesen nem akarjuk lelimonádézni a Nunki 50% munkásságát, az viszont igaz, hogy a formáció a pandémiának és a karanténnak "köszönheti" a megalakulását.

Fotó: Sinco

Dórinak van egy közös lemeze Konsiczky Dáviddal (a Csaknekedkislány gitárosa és dalszerzője), amit Magnetifique néven adtak ki, illetve segédkezett az új CSNK lemez énekfelvételeinél is, bírja is a zenekart, szóval szinte minden adott volt, hogy tőlük játszanak valamit. A Tihany című dalnak további érdekessége, hogy menet közben kiderült, Dóri bátyja (Andras Toth) is csinált már belőle egy remixet korábban, pedig nem is tudta, hogy a bátyja is bírja a CSNK-t. 

A Nunki Bay Starship két tagja, Tóth Dóri és Huszár Ákos alkotják a zenekart, amely most jelenteti meg a Recooked Galaxy című nyolc számos anyagát. Az anyag áthangszerelt Nunki-dalokból, illetve egy különleges Csaknekedkislány-feldolgozásból áll össze.

A Nunki 50%-ot a Nunki Bay Starship énekes-frontembere és a dobosa alkotja, az ötletét pedig pont a járványhelyzet hozta meg. Tavasszal ugyanis felkérést kaptak az Ötödik Emelet Fesztiváltól, ám a karantén és persze a hangoskodásra allergiás szomszédok nem tették lehetővé hogy a teljes zenekarral, négyen együtt vágjanak ebbe a kalandba. Így lefelezték a közreműködők számát...

"Mivel az eredeti hangszerelés reprodukálására sem volt lehetőségünk a csökkentett létszám miatt, ezért egyből mindkettőnknek az volt az első gondolata, hogy elektronikus zenei irányba vigyük el a dolgot. Ezzel a vonallal már korábban is kísérletezgettünk ketten, szigorúan itthon, aztán valahogy egy darabig egyáltalán nem foglalkoztunk vele, a karantén alatt meg volt időnk bőven, szóval itt volt a lehetőség, hogy kipróbáljuk magunkat” – mesélik.

Ez a különleges fellépés olyan jól sikerült, hogy ezután megkereste őket a Metronhome Media, erre a sessionre már egy félórás koncertet rögzítettek a nappalijukban, 360 fokos kamerával. Majd több felkérést is kaptak: nem csak az online térben, de élőben is bemutatkozhattak a közönségnek a CAFÉ Budapest programsorozatában, nemrégiben pedig egy jótékonysági kezdeményezéshez is csatlakoztak: a Margaret Island, Szakács Gergő, és a Talk2Night mellett ők is résztvettek a Mindenki Fogadjon Örökbe Egy Kiskutyát adománygyűjtó livestream koncertjén.

"... végeredményben, ha nincs karantén, nincs Nunki 50% lemez sem. Kösz, COVID!”

 

 

 

 

Nunki Bay Starship, Nunki 50%, Recooked Galaxy

 

 

Szólj hozzá!


Hangol már a zenekar – Lovasi András új formációval járja be az országot

Hangol már a zenekar – Lovasi András új...

A zenekar a "Lovasi András és barátai nevet" viseli, s a zenész a Grand Hotel Halmahera címmel, ősszel megjelent új nagylemezét turnéztatja meg.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Jön a MUSE Sopronba!

Már a Volt Fesztivál 2022-es fellépőinek listáján a Muse, a The Killers, a Sum41, a Bring Me The Horizon és Yungblud. Mindez jövőre, június 21 és 25 között, Sopronban.

A jövőben a harmadik oltáshoz fogják kötni a védettségi igazolványt

Egy idő után... Hogy ez valójában egy napot, egy hetet, egy hónapot vagy egy évet jelent (a szám tetszőlegesen cserélhető), ahhoz a Telex cikke sem juttatott közelebb minket.
Új koncertek