Különleges helyszíneken rendezett ingyenes koncertekkel szülinapozik Budapest

2021/11/17  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Budapest november 17-én ünnepli megalakulásának 148. évfordulóját. Ebből az alkalomból háromnapos születésnapi eseménysorozatot szerveznek Budapest Bonbon néven.

Fotó: Budapest Brand nZrt

A 100 szóban Budapest egy történetíró pályázat. A beküldött sztorik legfeljebb száz szóból állhatnak, és valamilyen módon Budapestről kell szólniuk. Az idei mezőnyben előfordulnak történetek a Városligetnél eldurranó léggömbökről, egy budai földmérőről, a betondzsungel-bestiárium lényeiről, a villamosok mentál-higiéniájáról vagy a Nyugati mellett sétáló Antonio Banderasról. (Tavaly a Koncert.hu szerkje 2x100 szóval is bekerült a kiadványba.) Idén a Budapest BonBon helyszínein látható lesz egy-egy történet és a hozzá tartozó illusztráció. Ezen felül a huszonhárom kerület előadóinak mindegyike saját maga tolmácsolja a kerülethez tartozó száz szavas novellát, belecsempészve a történeteket a koncertekbe.

A Budapest BonBon negyedik alkalommal hoz zenei csemegéket a főváros valamennyi kerületébe. Elektronikus, komoly- és könnyűzenei előadók koncertjei szokatlan helyszíneken lesznek: kávézókban, pékségekben, éttermekben, pincészetekben.

Sena és Dj Vadim péoldául a Lumen Kávézóban ad koncertet november 17-én 20 óra 30 perctől. Dj Vadim nemzetközileg elismert producer és dj az angliai underground hiphop színtér szereplője, az Irie Maffiában és szólóban is dolgozó Senával 2015-ben készített közös lemezt, amellyel sikeres európai turnét is lebonyolítottak. Azóta is rendszeresen zenélnek együtt, ezúttal a születésnapi Budapest BonBonon. A koncerten a friss idei nyertes 100 szóban Budapest történetet is előadják.

Németh Juci és G. Szabó Hunor pedig a Pótkulcs Budapestben zenél november 18-án 19 órakor. A különböző formációkból (Budapest Bár, Qualitons) ismert zenészek, akik a magánéletben is egy párt alkotnak, most együtt lépnek színpadra. Műsorukban saját szerzeményeik mellett múltbéli kedvenceikből válogatnak, amelyeket sajátos felfogásban és hangszereléssel adnak elő, illetve szintén elmesélik az idei 100 szóban Budapest egyik történetét.

A programok díjmentesek, de a partnerhelyszínek a saját befogadóképességük, működési rendjük szerint látogathatóak, és esetenként védettségi igazolványhoz kötöttek. A kezdeményezés a Budapest Brand nZrt., a kerületi helyszínek, a 100 szóban Budapest, a POKET és a Mindspace összefogásával valósul meg.

Részletes program:

SZERDA (azaz ma)

13:00 – Follow The Violin / XVIII. kerület / The Stand24 Coffee
13:30 – HELKA / I. kerület / Franziska
17:00 – Ohnody akusztik / XI. kerület / BÉLA – bár, étterem, lakás, arborétum
19:00 – Orbay Lilla & Csizmár Zsolt duó / IV. kerület / Ételműhely
19:00 – Cedric & the Art Band / XVII. kerület / Törzshely
20:30 – Sena ft. DJ Vadim / VIII. kerület / Lumen

CSÜTÖRTÖK

11:00 – Okos Viola / VII. kerület / Anyám szerint
16:00 – Szia Anya / IX. kerület / Rengeteg RomKafé – avagy Míves 2.0
17:00 – Nagy Kristóf / XXIII. kerület / #Nocsak Bár
18:00 – Fourtissimo / X. kerület / Másik Bisztró
19:00 – Németh Juci & G. Szabó Hunor / VI. kerület / Pótkulcs
19:00 – Alex Torres / III. kerület / Peron Váróterem
19:00 – YEWO Acoustic / XXI. kerület / Tróger Drinkbár
20:00 – Pandóra Projekt / XIV. kerület / Pántlika
20:00 – Ad hoc zenekar / XIII. kerület / Babka

PÉNTEK

16:00 – Móser Ádám / XX. kerület / Kisduna café
17:00 – Groom / XVI. kerület / Kertvárosi Kávézó
17:00 – Arif Erdem Ocak / XV. kerület / Palotagyöngye Kertvendéglő
18:00 – NinSar & Ocsovay Damján Duó / V. kerület / Három Szerb Kávéház
18:00 – O’Sullivan / XXII. kerület / Várszegi Pincészet
19:00 – DJ Elo / XII. kerület / Fióka
19:00 – Jazzbois / XIX. kerület / a másik bolt
21:00 – DJ Suhaid / II. kerület / Murok café

 A rendezvény idején egy nyereményjáték is folyik, ennek részletei itt.

Budapest Bonbon, Budapest 148., ingyenes koncertek, 100 szóban Budapest

 

 

Szólj hozzá!


Vigyázó fületek Barbira vessétek!

Vigyázó fületek Barbira vessétek!

Nádas Barbara (Barbi Nadas a YT-on) nem ismert név a magyar poppiacon. Annyira nem, hogy még lemeze sincsen, csak egy lemeznyi muzsikája. Ez az Analog...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Visszatér Budapestre Sir Rod Stewart

2018-ban ott voltunk az arénás koncertjén, aztán pár évvel később is erre járt: nem megerősített infók szerint énekelt egy puccos esküvőn mintegy 300 milláért – de most megint mindenkinek dalolni fog, nem csak az ifjú párnak: a legnagyobb slágerit hozza el 2024. június 22-én lép az MVM Dome-ba.

Magyarok az Amsterdam Dance Eventen

Kevesebb, mint egy hónap és újra találkozhatunk az év legjobban várt elektronikus zenei fesztiválján, a Buma kezdeményezésére létrejött Amsterdam Dance Eventen. A nemzetközi szupersztárok között hazai előadók is fellépnek majd.

A Random Trip ódát írt Veszprémhez

Ezt már is megtettük, csak nem evvel a dalban mondtuk el, hanem szóban (link a cikk végén). A nyár óta már a magyar rádiókban is hallható szerzeményen több veszprémi kötődésű zenész is dolgozott, és az EKF év apropóján született meg. A dalban felcsendül többek között Eckü, Likó Marcell, Beck Zoltán, Schoblocher Barbara és...
Új koncertek