Különleges helyszíneken rendezett ingyenes koncertekkel szülinapozik Budapest

2021/11/17  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Budapest november 17-én ünnepli megalakulásának 148. évfordulóját. Ebből az alkalomból háromnapos születésnapi eseménysorozatot szerveznek Budapest Bonbon néven.

Fotó: Budapest Brand nZrt

A 100 szóban Budapest egy történetíró pályázat. A beküldött sztorik legfeljebb száz szóból állhatnak, és valamilyen módon Budapestről kell szólniuk. Az idei mezőnyben előfordulnak történetek a Városligetnél eldurranó léggömbökről, egy budai földmérőről, a betondzsungel-bestiárium lényeiről, a villamosok mentál-higiéniájáról vagy a Nyugati mellett sétáló Antonio Banderasról. (Tavaly a Koncert.hu szerkje 2x100 szóval is bekerült a kiadványba.) Idén a Budapest BonBon helyszínein látható lesz egy-egy történet és a hozzá tartozó illusztráció. Ezen felül a huszonhárom kerület előadóinak mindegyike saját maga tolmácsolja a kerülethez tartozó száz szavas novellát, belecsempészve a történeteket a koncertekbe.

A Budapest BonBon negyedik alkalommal hoz zenei csemegéket a főváros valamennyi kerületébe. Elektronikus, komoly- és könnyűzenei előadók koncertjei szokatlan helyszíneken lesznek: kávézókban, pékségekben, éttermekben, pincészetekben.

Sena és Dj Vadim péoldául a Lumen Kávézóban ad koncertet november 17-én 20 óra 30 perctől. Dj Vadim nemzetközileg elismert producer és dj az angliai underground hiphop színtér szereplője, az Irie Maffiában és szólóban is dolgozó Senával 2015-ben készített közös lemezt, amellyel sikeres európai turnét is lebonyolítottak. Azóta is rendszeresen zenélnek együtt, ezúttal a születésnapi Budapest BonBonon. A koncerten a friss idei nyertes 100 szóban Budapest történetet is előadják.

Németh Juci és G. Szabó Hunor pedig a Pótkulcs Budapestben zenél november 18-án 19 órakor. A különböző formációkból (Budapest Bár, Qualitons) ismert zenészek, akik a magánéletben is egy párt alkotnak, most együtt lépnek színpadra. Műsorukban saját szerzeményeik mellett múltbéli kedvenceikből válogatnak, amelyeket sajátos felfogásban és hangszereléssel adnak elő, illetve szintén elmesélik az idei 100 szóban Budapest egyik történetét.

A programok díjmentesek, de a partnerhelyszínek a saját befogadóképességük, működési rendjük szerint látogathatóak, és esetenként védettségi igazolványhoz kötöttek. A kezdeményezés a Budapest Brand nZrt., a kerületi helyszínek, a 100 szóban Budapest, a POKET és a Mindspace összefogásával valósul meg.

Részletes program:

SZERDA (azaz ma)

13:00 – Follow The Violin / XVIII. kerület / The Stand24 Coffee
13:30 – HELKA / I. kerület / Franziska
17:00 – Ohnody akusztik / XI. kerület / BÉLA – bár, étterem, lakás, arborétum
19:00 – Orbay Lilla & Csizmár Zsolt duó / IV. kerület / Ételműhely
19:00 – Cedric & the Art Band / XVII. kerület / Törzshely
20:30 – Sena ft. DJ Vadim / VIII. kerület / Lumen

CSÜTÖRTÖK

11:00 – Okos Viola / VII. kerület / Anyám szerint
16:00 – Szia Anya / IX. kerület / Rengeteg RomKafé – avagy Míves 2.0
17:00 – Nagy Kristóf / XXIII. kerület / #Nocsak Bár
18:00 – Fourtissimo / X. kerület / Másik Bisztró
19:00 – Németh Juci & G. Szabó Hunor / VI. kerület / Pótkulcs
19:00 – Alex Torres / III. kerület / Peron Váróterem
19:00 – YEWO Acoustic / XXI. kerület / Tróger Drinkbár
20:00 – Pandóra Projekt / XIV. kerület / Pántlika
20:00 – Ad hoc zenekar / XIII. kerület / Babka

PÉNTEK

16:00 – Móser Ádám / XX. kerület / Kisduna café
17:00 – Groom / XVI. kerület / Kertvárosi Kávézó
17:00 – Arif Erdem Ocak / XV. kerület / Palotagyöngye Kertvendéglő
18:00 – NinSar & Ocsovay Damján Duó / V. kerület / Három Szerb Kávéház
18:00 – O’Sullivan / XXII. kerület / Várszegi Pincészet
19:00 – DJ Elo / XII. kerület / Fióka
19:00 – Jazzbois / XIX. kerület / a másik bolt
21:00 – DJ Suhaid / II. kerület / Murok café

 A rendezvény idején egy nyereményjáték is folyik, ennek részletei itt.

Budapest Bonbon, Budapest 148., ingyenes koncertek, 100 szóban Budapest

 

 

Szólj hozzá!


A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával...

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

R.I.P. Meat Loaf (1947-2022)

Az üzenőfal tanúsága szerint mindenki ugyanazt a dalt dúdolja, amióta szárnyra kapott a rossz hír: "...I would do anything for love..." – a megfelelő helyen felrángatva a hangokat... Ez most egy szomorú dallamtapadási.

Jól drukkoltatok: Takács Dorina Deva megkapta a rangos nemzetközi zenei díjat!

Дeva az első magyar női előadó, aki elnyerte az EU könnyűzenei szakmai díját (Music Moves Europe). A nőit azért emeltük ki, mert a Harmed 2020-as sikere, illetve a díj elődjének számító European Breakthrough Award 2006-os nyertese, a Heaven Street Seven után 2022-ben a Дeva/Deva néven alkotó Takács Dorina immáron Akinek ea...
Új koncertek