Lecserélnék a Fonogram díjat

2020/12/17  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Nem az elbírálás menetén vagy a díjátadón változtatnának – magát a kézzel fogható szobrocskát terveztetnék át (képünkön).

Változtatnának a Fonogram díjon

A Fonogram-Magyar Zenei Díjat a Mahasz közgyűlése 1992-ben alapította a magyarországi hangfelvétel-kiadás kiemelkedő sikereinek és teljesítményeinek díjazására.

A Mahasz pályázatot írt ki a díj megújítására: 2021. január 25-ig várja olyan alkotóművészek jelentkezését, akik érdeklődnek a zene, a digitális zenei trendek iránt, valamint vállalni tudják a díj meghatározott példányszámú elkészítését a hagyományosan tavasszal megrendezett Fonogram-díjátadóra.

Azt szeretnék, hogy az új Fonogram-díj legyen reprezentatív, emblematikus, jól azonosítható legyen, méretére vonatkozóan nincs megkötés, azonban az elkészült alkotásnak hordozhatónak és önálló elhelyezésre (polcra, vitrinbe) alkalmasnak kell lennie.

A beadott pályaműveket szakmai és a Mahaszt képviselő vegyes zsűri bírálja el. A zsűri tagjai Vizi Kata művészeti vezető (Ybl Budai Kreatív Ház), Gálhidy Péter szobrászművész, művésztanár (Magyar Képzőművészeti Egyetem), Lipóczky Ákos Levente rektori megbízott, egyetemi docens (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem), valamint Szűts László, a Mahasz elnöke.

Érdemes jelentkezni, mert a nyertes 5 Fonogram-évadra szóló megrendelést kap!

A pályázatot  e-mailben vagy postai úton lehet benyújtani.

Bővebb információk a www.fonogram.hu weboldalon találhatók.

 

Lesz főcímdala a Fonogram-díjnak

 

Fonogram-díj, pályázat, szobor, alkotóművészek

 

 

Szólj hozzá!


A tesztkoncert után majdnem igazi arénabuli lesz Barcelonában

A tesztkoncert után majdnem igazi arénabuli lesz...

Barcelonában 5000 fős rockkoncertet rendeznek március 27-én, miután a korábbi, teszteléssel lezajlott kísérleti koncertek során nem fertőződött...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

Megharcoltak érte: 37 ezer fontért kelt el az Abbey Road egy utcanévtáblája

Átszámolva 15,7 millió forintot adott a tárgyért egy Beatles-rajongó – vagy Beatles-rajongókra számító befektető – az árverésen. A BBC csütörtöki beszámolója szerint a leütési ár messze meghaladta az előzetesen becsült 1000-2000 fontot.

Újra szól a rock a Hegyalján! – Alakul a Wild East Rock fesztivál programja

Most nem túrjuk elő, hányszor és hol sírtunk a Hegyalja fesztivál után – minden imánk így hallgattasson meg :) A LESZ Feszt és a Geronimo Motorcycle Club East összefogása valóságra váltotta a reményeket.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek