Ma jelenik meg Solére első kislemeze, lemezbemutató koncert az Akváriumban

2022/01/07  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Péntek délben jelenik meg a Solére első kislemeze a Másért, aminek a címadó dalai bekerült az idei DAL-ba is.

M a jelenik meg Solére első kislemeze, lemezbemutató koncert az Akváriumban

Solére (Szigeti Zsófi) az elektronikus space-pop stílusában mozgó budapesti dalszerző-énekesnő, aki saját érzelmeit, emlékeit örökíti meg dalaiban, izgalmas minimál hangszerelésben. Az elmúlt években bár több bázisról vitte szóló projektjét, amszterdami, és londoni zenei dalszerzői, és produceri tanulmányai után 2021-ben haza költözött, és most teljes mértékben itthon építi karrierjét.

2020 áprilisában Köztünk Liliom címmel jelent meg első magyar nyelvű dala, még ugyanebben az évben kijött A Hold meg én című szám magyarul,és angolul is – két videoklippel, amelyben őszintén vallott mentális betegségéről. 2021-ben a budapesti underground koncertszínteret is meghódította, és emellett koncertet adott többek között a Művészetek Völgyében, a Music Hungary Showcase-en, és egyéb kisebb fesztiválokon is.Most év elején debütál első kislemeze Másért címmel, amelyről tavaly már két videóklip is megjelent. Solére művészetében a zene mellett a vizualitás is kiemelt szerepet kap, amit mi sem bizonyít jobban, hogy eddigi klipjei közül hármat is (Üveghegy, Köztünk Liliom, Fel) jelöltek a 2021-es 5. Klipszemle szakmai díjára, ahol fellépőként is részt vett.

Az első nagyobb zenei anyagáról így nyilatkozik Zsófi:

„Az összes dal 2021-es termés, még a Londonban tartózkodásom idején írtam őket. Stílusilag vegyítettem az electric R’n’B-t a trappet, és még klasszik UK garage is került a kislemezre. Mindent összevetve még mindig egyszerűen elektronikus pop zenének nevezném ezt az anyagot. Az album borítón a Miu Miújság című dal borítóját rekreáltuk a Macskafogóból. A mesében ez a jelenet egy cicalányról szól, aki a szerelmét fűtögeti telefonon. Számomra ez egy nagyon kedves, de sztereotipikus kép, elvárt szexizés, édesgetés, cukiskodás. A Földi Ádám által fotózott borítón ugyanez a jelenet látható, csak egy flegmább kivitelezésben, ahol mimózát fröccsentek a kamerába. Ez az én olvasatom most 2022-re a Miu miu jelenetről.”

Zsófi a Dalfutárban is feltűnt, a negyedik csapat munkájában vett részt, amelyben Födő Sanyi balladisztikus zenéjére írt – Hajós András megfogalmazása szerint – magával ragadó szöveget.A Másért című EP január 14-én kerül bemutatásra az Akváriumban Solére eddigi legnagyobb koncertjének keretein belül, ahol az új, és régi dalok mellett elhangzik majd pár szerzemény a leendő nagylemezéről is. Emellett zenész barátai is színesítik majd a műsort, színpadon lesz vele Beton Hofi, OHNODY, Dárdai Blanka és OIEE is. Az este másik fellépője pedig a titokzatos Hundred Sins lesz zenekarával, és rengeteg meglepetésvendégével.

Solére, Szigeti zsófia, lemezbemutató, Akvárium

 

 

Szólj hozzá!


Tom Odell visszatér Budapestre

Tom Odell visszatér Budapestre

A zenész a Barba Negrában adta első magyarországi klubkoncertjét – ide is tér vissza 2022. szeptember 28-án. Amúgy a Szigeten és a STRAND...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Robbie Williams árverésre bocsájt három ikonikus Banksy-alkotást

A Sotheby's március 2-án a brit fővárosban rendezi meg az árverést, amelyen a híres munkákra lehet licitálni.

Koronavírusos Elton John

A HVG értesülése szerint a zenész megfertőződött az új koronavírussal, ezért két dallasi koncertjét halasztani kényszerült.
Új koncertek