Ma jelenik meg Solére első kislemeze, lemezbemutató koncert az Akváriumban

2022/01/07  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Péntek délben jelenik meg a Solére első kislemeze a Másért, aminek a címadó dalai bekerült az idei DAL-ba is.

M a jelenik meg Solére első kislemeze, lemezbemutató koncert az Akváriumban

Solére (Szigeti Zsófi) az elektronikus space-pop stílusában mozgó budapesti dalszerző-énekesnő, aki saját érzelmeit, emlékeit örökíti meg dalaiban, izgalmas minimál hangszerelésben. Az elmúlt években bár több bázisról vitte szóló projektjét, amszterdami, és londoni zenei dalszerzői, és produceri tanulmányai után 2021-ben haza költözött, és most teljes mértékben itthon építi karrierjét.

2020 áprilisában Köztünk Liliom címmel jelent meg első magyar nyelvű dala, még ugyanebben az évben kijött A Hold meg én című szám magyarul,és angolul is – két videoklippel, amelyben őszintén vallott mentális betegségéről. 2021-ben a budapesti underground koncertszínteret is meghódította, és emellett koncertet adott többek között a Művészetek Völgyében, a Music Hungary Showcase-en, és egyéb kisebb fesztiválokon is.



Most év elején debütál első kislemeze Másért címmel, amelyről tavaly már két videóklip is megjelent. Solére művészetében a zene mellett a vizualitás is kiemelt szerepet kap, amit mi sem bizonyít jobban, hogy eddigi klipjei közül hármat is (Üveghegy, Köztünk Liliom, Fel) jelöltek a 2021-es 5. Klipszemle szakmai díjára, ahol fellépőként is részt vett.

Az első nagyobb zenei anyagáról így nyilatkozik Zsófi:

„Az összes dal 2021-es termés, még a Londonban tartózkodásom idején írtam őket. Stílusilag vegyítettem az electric R’n’B-t a trappet, és még klasszik UK garage is került a kislemezre. Mindent összevetve még mindig egyszerűen elektronikus pop zenének nevezném ezt az anyagot. Az album borítón a Miu Miújság című dal borítóját rekreáltuk a Macskafogóból. A mesében ez a jelenet egy cicalányról szól, aki a szerelmét fűtögeti telefonon. Számomra ez egy nagyon kedves, de sztereotipikus kép, elvárt szexizés, édesgetés, cukiskodás. A Földi Ádám által fotózott borítón ugyanez a jelenet látható, csak egy flegmább kivitelezésben, ahol mimózát fröccsentek a kamerába. Ez az én olvasatom most 2022-re a Miu miu jelenetről.”

Zsófi a Dalfutárban is feltűnt, a negyedik csapat munkájában vett részt, amelyben Födő Sanyi balladisztikus zenéjére írt – Hajós András megfogalmazása szerint – magával ragadó szöveget.



A Másért című EP január 14-én kerül bemutatásra az Akváriumban Solére eddigi legnagyobb koncertjének keretein belül, ahol az új, és régi dalok mellett elhangzik majd pár szerzemény a leendő nagylemezéről is. Emellett zenész barátai is színesítik majd a műsort, színpadon lesz vele Beton Hofi, OHNODY, Dárdai Blanka és OIEE is. Az este másik fellépője pedig a titokzatos Hundred Sins lesz zenekarával, és rengeteg meglepetésvendégével.

Solére, Szigeti zsófia, lemezbemutató, Akvárium

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek