Magyar Rekord: mi ez a díj, amit a Dirty Slippers most megkapott?

2024/03/08  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Lobó-Szalóky Lázár, Ferenczi Bebi, Vikukel Dániel, Felleg Dominik és Bodrogközy Rita a héten vehették át az elismerést.

Magyar Rekord: mi ez a díj, amit a Dirty Slippers most megkapott?

A Magyar Rekord Egyesület azt vallja, hogy bármilyen rendkívüli teljesítményből Magyar Rekord válhat, ha például mérhető és jegyzőkönyvben rögzíthető paraméterekkel pontosan jellemezhető és elvileg bárki számára megismételhető, ezáltal megdönthető. Vannak még más kritériumok is, ezeket itt meglelitek.

A Dirty Slippers egyelőre még nem szerepel a rekordokat közzétevő weboldalon, ott a legutolsó hír "A legnagyobb darabszámban készített fül-piercing rekord megdöntéséről" szól. Ebből is látszik azért, hogy ez egy eléggé eklektikus projekt, ami összefogja, az az, hogy az elismerés átadásáig az illetőé a mennyiségi érdem. Például A legnagyobb karalábéé, ami több mint 8 kilós.

De mit keres egy zenekar ebben a dologban?

Nos, fülpiercing ide, karalábé oda, nem szeretnék eme érdemeket kisebbíteni, de azért a zenekar kicsit combosabb dolgott tett mérlegre: a Dirty Slippers a nemzetközi és hazai viszonylatban is egyedülálló Suliturné programjáért részesült a díjban.

A jegyzőkönyv szerint minden kétséget kizáróan legalább 141 könnyűzenei koncerttel egybekötött prevenciós előadása valósult meg a zenekarnak a Kárpát-medencében, ez a szám pedig folyamatosan nő, hiszen a zenekar idén is nagy erőkkel heti rendszerességgel folytatja a programot.

Lobó-Szalóky Lázár, a Suliturné alapítója, a zenekar énekes-gitárosa elmondta, a Suliturné létrehozásával egy olyan egyedülálló és hasznos ifjúságvédelmi projektet kívánt megvalósítani, amely egy "lábnyom", örökség lehet majd hosszú évtizedek múlva a Dirty Slippers neve mellett. Hozzátette, megtiszteltetés átvenni a díjat, hiszen ez is egyfajta visszajelzés, de a diákok és a tanárok üzenetei is jelzik számukra, hogy jó úton járnak.

Azt is hozzátennénk, amit a rekordos projekt értelemszerűen nem regisztrál, hogy a zenekar már megmutatta a társadalmi krízishelyzetek és a segítségre szorulók iránti érzékenységét:

A Dirty Slippers felajánlotta a turnébuszukat – de kint vannak a pályaudvarokon is

 

A Dirty Slippers dobosa betegápoló a békéscsabai kórházban

 

Ami meg a zenét illeti: a zenekar 2024. október 4-én 15. éves jubileumi nagykoncertet ad az Akváriumban. Addig még jó pár rekordot begyűjthetnek, és kivételesen arra biztatunk minden zenekart, hogy próbálják megdönteni a Dirty Slippers csúcsteljesítményét :)

 

 

 

 

Dirty Slippers, Magyar Rekord

 

 

Szólj hozzá!


Lázadnak az óbudai punkok

Lázadnak az óbudai punkok

A nagy öregek – két régi óbudai punk csapat, a KRETENS és a BTK '80 – a Bloody Holly and the Ricketz elnevezésű feltörekvő, izgalmasan friss...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...

A 2023-as év felfedezettje az Ótvar Pestis – átadták a Fonogram-díjakat

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai elismeréseket. Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram-Magyar Zenei Díjakat
Új koncertek