Menopauza 1170x180

Magyar Rekord: mi ez a díj, amit a Dirty Slippers most megkapott?

2024/03/08  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Lobó-Szalóky Lázár, Ferenczi Bebi, Vikukel Dániel, Felleg Dominik és Bodrogközy Rita a héten vehették át az elismerést.

Magyar Rekord: mi ez a díj, amit a Dirty Slippers most megkapott?

A Magyar Rekord Egyesület azt vallja, hogy bármilyen rendkívüli teljesítményből Magyar Rekord válhat, ha például mérhető és jegyzőkönyvben rögzíthető paraméterekkel pontosan jellemezhető és elvileg bárki számára megismételhető, ezáltal megdönthető. Vannak még más kritériumok is, ezeket itt meglelitek.

A Dirty Slippers egyelőre még nem szerepel a rekordokat közzétevő weboldalon, ott a legutolsó hír "A legnagyobb darabszámban készített fül-piercing rekord megdöntéséről" szól. Ebből is látszik azért, hogy ez egy eléggé eklektikus projekt, ami összefogja, az az, hogy az elismerés átadásáig az illetőé a mennyiségi érdem. Például A legnagyobb karalábéé, ami több mint 8 kilós.

De mit keres egy zenekar ebben a dologban?

Nos, fülpiercing ide, karalábé oda, nem szeretnék eme érdemeket kisebbíteni, de azért a zenekar kicsit combosabb dolgott tett mérlegre: a Dirty Slippers a nemzetközi és hazai viszonylatban is egyedülálló Suliturné programjáért részesült a díjban.

A jegyzőkönyv szerint minden kétséget kizáróan legalább 141 könnyűzenei koncerttel egybekötött prevenciós előadása valósult meg a zenekarnak a Kárpát-medencében, ez a szám pedig folyamatosan nő, hiszen a zenekar idén is nagy erőkkel heti rendszerességgel folytatja a programot.

Lobó-Szalóky Lázár, a Suliturné alapítója, a zenekar énekes-gitárosa elmondta, a Suliturné létrehozásával egy olyan egyedülálló és hasznos ifjúságvédelmi projektet kívánt megvalósítani, amely egy "lábnyom", örökség lehet majd hosszú évtizedek múlva a Dirty Slippers neve mellett. Hozzátette, megtiszteltetés átvenni a díjat, hiszen ez is egyfajta visszajelzés, de a diákok és a tanárok üzenetei is jelzik számukra, hogy jó úton járnak.

Azt is hozzátennénk, amit a rekordos projekt értelemszerűen nem regisztrál, hogy a zenekar már megmutatta a társadalmi krízishelyzetek és a segítségre szorulók iránti érzékenységét:

A Dirty Slippers felajánlotta a turnébuszukat – de kint vannak a pályaudvarokon is

 

A Dirty Slippers dobosa betegápoló a békéscsabai kórházban

 

Ami meg a zenét illeti: a zenekar 2024. október 4-én 15. éves jubileumi nagykoncertet ad az Akváriumban. Addig még jó pár rekordot begyűjthetnek, és kivételesen arra biztatunk minden zenekart, hogy próbálják megdönteni a Dirty Slippers csúcsteljesítményét :)

 

 

 

 

Dirty Slippers, Magyar Rekord

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek