Már egyáltalán nem titkos koncertet ad Thom Yorke új zenekara

2022/01/07  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Thom Yorke a Radiohead frontembere gitáros-billentyűsével, Jonny Greenwooddal és a Sons of Kemet jazz zenekar dobosával, Tom Skinnerrel alapította meg a The Smile elnevezésű trióját, mellyel a Glastonbury fesztivál egyik online eseményén, egy titkos koncert keretében debütáltak.

Fotó: Alan Lake

Most pedig megjelent első stúdiófelvételük is, a "You Will Never Work In Television Again". A track kapott egy dalszöveges videót is, melyben a címhez hűen egy súgógép képernyőjén jelenik meg a televíziózás lelketlen oldalának naiv álmokkal és ördögi, kéjsóvár tekintetekkel teli világát megidéző dalszöveg. (A videót Duncan Loudon rendezte.)

A két Radiohead-tagtól egészen meglepő fordulat az egyszerű, de erőteljes, nyers rock energiákat felszabadító dal, hiszen ők ketten az utóbbi időben inkább a filmzenés hangulatok és az absztrakt elektronika irányában mozgolódtak.

A The Smile három koncert bejelentésével fejelte meg a megjelenést, melyeket 24 órán belül, január 29-én és 30-án online és Londonban élőben is meg lehet nézni, ráadásul az egészet filmre is veszi Paul Dugdale díjnyertes rendező, aki korábban többek között a The Rolling Stonesról, Adele-ról és Paul McCartneyról is készített filmet.

A bevezetőben emlegetett titkos koncert itt.

 

Thom Yorke, Radiohead, The Smile

 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek