Már lehet regisztrálni a Szenes Iván Emlékkoncertre

2021/08/30  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Sokáig senki sem tudta, mi a helyzet, hiszen vidéken nem kötötték a rendezvényt regisztrációhoz – Budapest azonban kivételt jelent. Most azonban már megvannak a kontaktok, mindenki lenyugodhat :)

Már lehet regisztrálni a Szenes Iván Emlékkoncertre

Idén is megrendezik  az ingyenes Szenes Iván Emlékkoncertet. a jeles esemény dátuma szeptember 5.

Az emlékkoncert ingyenes, a színpadon pedig több korosztály is képviselteti majd magát: Gergely Robi, Kökény Attila, Kocsis Tibor, Zalatnay Sarolta, Opitz Barbi, Balázs Péter, Singh Viki, Voith Ági, Bodrogi Gyula, Csonka András, Nyári Károly és az Apostol együttes.

Mindenkinek van egy álma… Szenes Andreáé valóra vált, hiszen édesapja halhatatlanná vált slágerei által, dalaival köztünk él, emberek százezreit hozza lázba és az új generáció is jól ismeri dalait. Szenes Andrea és Bodrogi Gyula azon viccelődtek pár éve, hogy ez a koncert egy másik generáció „szigetfesztiválja”. Jogosan, hiszen az esemény minden évben tízezres látogatottságú, Budapest egyik legnépszerűbb koncertjei közé tartozik, mindemellett Józsefváros egyik legnagyobb rendezvénye.

 Szenes Iván gyermekkorától egészen 88 éves koráig élt és alkotott. A legendás dalszövegíró nevéhez olyan slágerek köthetők, mint az Úgy szeretném meghálálni, Kicsit szomorkás a hangulatom máma, Kislány a zongoránál, Vuk dala, Nehéz a boldogságtól búcsút venni, Nemcsak a húszéveseké a világ, Kicsi gyere velem rózsát szedni, Találkozás egy régi szerelemmel, Mindenkinek van egy álma, Mondd miért szeretsz te mást, Próbálj meg lazítani, vagy az Isten véled édes Piroskám.

Józsefvárosban, az igazi otthonában, itt készítette 2000 dalát, 100 színdarabját, tucatnyi filmjét. Ráadásul már az ő édesapja is, Szenes Andor - a 30-as évek népszerű dalköltője – pontosan itt, ezen a téren alkotott annak idején Lehár Ferenccel és Kálmán Imrével. Ebben az inspiratív környezetben tiszteleg számos előadó, művész és a teljes hallgatóság Szenes Iván munkássága előtt. A koncert és talkshow Szenes Andrea műsorvezetésével kerül színpadra, ahol megoszt velünk családjáról eddig nem hallott történeteket. A koncerten mindemellett átadásra kerülnek a Szenes Iván Művészeti díjak is. Szenes Iván otthona egyébként hamarosan slágermúzeummá alakul.

Védettségi kártya nem szükséges.

A koncertről készült felvételeket a Duna World teszi majd közzé.

Esőnap: szeptember 12.

S a lényeg: regisztrálni az office.szenes@gmail.com-on lehet írásban, a telefonszám pedig  +36209664405 (a vonal végén Szentes Márton).

 

Szenes Iván, emlékkoncert

 

 

Szólj hozzá!


Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
Új koncertek