Marcus Miller koncertje a Dürerből a MOMKultba költözik

2022/08/16  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A koncert helyszíne a Dürer Nagyterme lett volna, azonban a szervezők közleménye szerint a jelen kialakult építőipari körülmények miatt az nem tudja a tervezett időben megnyitni a kapuit, így az odatervezett Marcus Miller kétestés koncertet is új helyszínen, a MOMKultban tartják meg.

Fotó: Thierry Dubuc-Marcus

Marcus Miller igazi multiinstrumentalista: tanult klarinéton, játszik basszusklarinéton, zongorán, szaxofonon és gitáron is. Legtöbben azonban Miles Davis és David Sanborn basszusgitárosaként ismerik. Session zenészként is szinte megszámlálhatatlan mennyi előadó lemezén működött közre és ugyancsak hosszan sorolhatnánk produceri kreditjeit is. Dolgozott Beyoncé, Elton John, Frank Sinatra és Aretha Franklin lemezein is. A világ egyik legtehetségesebb zenészeként tartják számon, számos díjjal is elismerték munkásságát, köztük több Grammy-jelöléssel és két Grammy-díjjal. Filmes közreműködéseinek listája is igen hosszúra nyúlik. 1983-ban adta ki első szólóalbumát, amelyet azóta tizenkettő másik követett, a legutolsó a 2018-ban megjelent Laid Back volt, amely mind a közönség, mind a szakma elismerését kivívta. Bizonyára erről is halhatunk majd dalokat a klasszikusok mellett kétestés koncertjén a MOMKultban.

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja:
Marcus Miller (US) - kétestés klubkoncert
Helyszín: MOMKult
Időpont: 2022. 10. 24-25.

Marcus Miller, Dürer kert, MOM

 

 

Szólj hozzá!


Nem babonásak a Betyárok: 13 állomásos ázsiai turnéra indulnak

Nem babonásak a Betyárok: 13 állomásos ázsiai...

Ázsia nem idegen a Bohemian Betyars számára, korábban is turnéztak arra, háromszor is, s ezen események során kifejezetten hasznos kapcsolatokat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Az ABBA egykori tagjához kerültek Avicii felvételeinek szerzői jogai

A 2018-ban, 28 évesen elhunyt Avicii családja a zenész által készített mesterfelvételek, vagyis hivatalos eredeti felvételek szerzői jogainak 75 százalékát eladta a svéd Björn Ulvaeus, az ABBA zenésze által alapított Pophouse-nak, amely amúgy az ABBA Voyage műsort szervezi Londonban.

Jubileumi arénás előadással és koncertturnéval ünneplik az István, a király bemutatásának 40. évfordulóját

Nagyszabású programsorozattal, a Magyar Nemzeti Múzeumban kiállítással, a Papp László Budapest Sportarénában jubileumi előadással, továbbá koncertturnéval ünneplik az István, a király című rockopera bemutatásának 40. évfordulóját jövőre.
Új koncertek