Megvannak A DAL 2024 elődöntősei – Szandi váltja a zsűriben Wolf Katit

2023/12/22  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Összesen hatvan produkció kap lehetőséget a bemutatkozásra A Dal 2024. extra, előválogató adásában. Ezek közül választja ki a televíziós zsűri az élő showműsor 40-es mezőnyét

Megvannak A DAL 2024 elődöntősei

Az új évadban már nyolc héten át versengenek a dalok. A válogatókban ismét 40 dal mutatkozik be. Az elődöntőben crossover hangszerelést kapnak a produkciók, majd a döntőben már szimfonikus verzióban hangoznak el az idén 80 éves Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében.

A győztesnek egyedülálló lehetőséget biztosít a közmédia: az év dala előadója a legendás, nemzetközi Hansa Studios-ban készítheti el új lemezét a stúdió szakembereivel - beleértve a felvételi, keverési és masteringelési munkálatokat. Korábban olyan világsztárok rögzítették itt albumaikat, mint a U2, a R.E.M., a Depeche Mode vagy Iggy Pop.

Mondjuk, ez érdekes választás, hiszen a közleményben azt hangsúlyozzák:

"A Dal több mint egy évtizede támogatja a műfaji sokszínűséget, a hazai előadókat",

mégis egy berlini stúdió fog dolgozni rajtuk. Talán a hazai stúdiók is megkaphatták volna ezt a támogatási lehetőséget.

 

Azt már a Blikk írta meg, hogy változik A Dal zsűrije. A Duna TV tehetségkutatójában tavaly Ferenczi György, Egri Péter, Mező Misi és Wolf Kati alkotott véleményt az élő adásba bekerült versenyprodukciókról, de a 2024 elején adásba kerülő show-ban a két utóbbi sztár már nem vesz részt. Mező Misi székébe a Bikini basszusgitárosa, az Artisjus jelenlegi vezetője, Németh Alajos Lojzi ül, a 2012-ben, majd 2022-től a zsűriben ülő Wolf Kati helyett pedig Szandit láthatjuk a műsorban.

A Budapest Music Centerben már felvették az extraműsort, amire a Blikk szerint azért volt szükség, "mert a tavaly negyven versenyző közül nem mindenki tudta élőben hozni azt a minőséget, amely a beküldött zenei felvételen volt hallható."

A dalválasztó a február 10-én kezdődik a Duna tévén.

A Dal 2024.

 

 

Szólj hozzá!


Nevezz meg negyven magyar slágert!

Nevezz meg negyven magyar slágert!

Hogyan születtek a legendás magyar slágerek? Tényleg slágerekről van szó, amikor szó van róluk. S ez nem a szerzőkön múlt. A kötet több...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja október 4-5-6-a lesz.(FRISSÍTVE)

Eldrogozott évek, átivott hónapok – most vége

Emlékszünk rá... Amikor teljesen szétcsúszva állt a színpadon, és felrohant egy rajongója, hogy dühösen megpróbáljon elzavarni mindenkit, hogy ne nézzék őt... így... Bérczesi Robi első, teljes egészében józanul írt dala most egy videóklip kíséretében debütál.
Új koncertek