Mekkora szerencse, hogy nem hagyták ABBA – a brit slágerlisták élén a svéd kvartett

2021/11/13  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Az ABBA Voyage című albuma, amely 40 éve az első új dalokkal, megjelenése után egy héttel a brit toplista élére került. Négy éve nem volt példa popalbum esetében, hogy ilyen rövid idő alatt több mint kétszázezer példányban keljen el.

Mekkora szerencse, hogy nem hagyták ABBA – a slágerlisták élén a svéd kvartett

Az ABBA utolsó stúdióalbuma, amely 40 éve, 1981-ben jelent meg, szintén a toplista élére került, kilenc korábbi ABBA-albummal egyetemben.

Sokan úgy vélekedhetnek, hogy a koronavírus-pandémia miatt megcsappantak a bevételeik, ezért álltak újra össze – ez már csak azért sem állja meg a helyét, mert már a covid előtt is jöttek a hírek új dalokról, esetleges turnéról – egy 2018-as közleményükben bejelentették, hogy rövidesen új dalokkal állnak elő –, a vírus pont ezeknek tett keresztbe, de kis csúszással nagyot kaszáltak: elismerésben és pénzben is.

"Nagyon boldogok vagyunk, hogy rajongóinknak látszólag ugyanúgy tetszik az új album, ahogyan mi élveztük az elkészítését" – közölte az együttes a brit slágerlisták összeállításával foglakozó szervezettel. Egy másik rekordot is megdöntött a Voyage, amely nyolc év óta egy együttes legtöbb példányban eladott albuma lett. Utoljára a One Direction fiúbanda Midnight Memories című albuma büszkélkedhetett ezzel.

Az ABBA, Ed Sheeran és a One Direction mellett csak Adele 25 című albuma volt képes elérni a kétszázezres példányszámot egy hét alatt az elmúlt évtizedben a BBC honlapja szerint. (Ez utóbbinak a HVG beszámolója szerint összeomlott a honlapja, amikor közzétette, hogy öt év után újra koncertezni fog. A BST Hyde Park fesztiválon olyan előadók társaságában fog fellépni, mint a napokban kitüntetett Elton John, a Duran Duran és a Pearl Jam.)

A Voyage ráadásul az évszázad legtöbb példányban eladott vinilje lett.

Egyébként Németországban is rekordot ért el az album: több mint kétszázezres eladott példányával a slágerlista élére került a GfK Entertainment pénteki közlése szerint. Az albumból többet adtak el, mint a német toplistán szereplő 100 albumból együttesen.

Ahogy az szokás, az új megjelenéshez turné is kapcsolódik – ezúttal rendhagyó formában, mert bár a zenészek nem vállalták az ezzel járó nyűgöket ebben a korban és ekkora kihagyás után, az avatárjaik a technika és a tudomány segítségével mindent megtesznek majd, hogy teljessé (?) tegyék az élményt. Tőlünk kissé távol áll az avatár-koncert műfaja, de majd meséljen az, aki lát egy ilyet.

ABBA zenekar, Voyage, reunion

 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. március 16-án a Budapest Arénában, és – most először – 2022. március 17-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest