Miért szeretitek a Balatont?

2023/07/07  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

A Best of Balaton! a Nagyon Balaton kiemelt programja: kurátorai nemcsak ismertek, de köztudott róluk, hogy mind-mind a Balaton rajongói. Két év alatt számos olyan helyet, ügyet, látnivalót és személyt ajánlottak a közönség figyelmébe, amelyekért és akikért nagyon szeretik a Balatont. Július 1-31. között ezúttal arra kíváncsiak, hogy a Balatonra járók miért szeretik ennyire ezt a helyet.

Balatoni retro (Best of Balaton!)

Gianni, Gyurta Dani, Lábas Viki, Marsalkó Dávid, Nánási Pál, Ördög Nóra, Tilla, Trokán Nóra, Vecsey H. Miklós, valamint a szakmai csapat: Fülöp Zoltán, Lobenwein Norbert, Pantl Péter, Starcz Ákos és Váncza Panna alkotja a Best of Balaton kurátori körét.

„Az elmúlt két évben 70 ajánlatot tárt a közönség elé a Best of Balaton kurátori csapata. Szerepelnek közöttük éttermek, kávézók, teraszok, turisztikai látványosságok, de egészen személyes ajánlatok is, amelyeket a Balatont szerető kurátorok vetettek fel. Ezek mindegyikéről film készült, amelyek a www.bestofbalaton.hu oldalon láthatók" – meséli Váncza Panna, a Best of Balaton vezetője.

„Idén a közönség ötleteit, javaslatait várjuk. Tulajdonképpen bármit, amiért az ajánló szereti a Balatont" – teszi hozzá. 

A jelöléseket július végéig a Best of Balaton honlapján várják. Ezt követően döntenek arról, hogy kik és mik legyenek a Best of Balaton 2023-as, új ajánlatai.  Az ajánlók között értékes nyeremények is gazdára találnak.

Ördög Nóri a Balatonon kimondott „igenek" miatt is szereti a Balatont, hiszen párja, Nánási Pál az ő kezét is itt kérte meg. Pali kedvence a balatoni naplementék, melyek minden estéjét bearanyozzák. Azt mondja, ő maga egy igazi gyűjtő lett, szinte mindegyiket lefotózta már.

Marsalkó Dávid a Magaspartot szereti legjobban, Akarattya és Balatonvilágos területén.

Vecsei H. Miklós szeret akár egy egész napot eltölteni a Tihanyi Piac Placcon barátaival, ahol egy késői reggeli után jöhet a piacozás.

Tilla szerint már csak Gyula, a Patkó Büfé jó kedvű tulajdonosa miatt mindenkinek érdemes ellátogatnia az egész évben nyitva váró Patkó Büfébe, Zamárdiba.

Gyurta Danit két dolog fogta meg igazán a Villa Kabala éttermében: az elképesztő panoráma és az ételek minősége.

Trokán Nóri szerint a paloznaki domboldalon található Homola Borterasz gyönyörű helyen fekszik és egy csomó jó programot szerveznek itt, amikor csak a Balatonnál van, minden nap elsétál előtte a kutyájával.

Gianni egy csipetnyi spanyol élményre invitál Balatonfüreden a Mór24 étterembe,

Lábas Viki pedig Budavári Dórát ajánlja, aki az elmúlt években kulcsfigurájává vált a Balatonnak és a tó körüli gasztro- és kulturális életnek, mert tényleg szeretné négy évszakossá tenni azt. 

A Best of Balaton szakmai csapata is aktívan szemlézi a tó környékét.

Pantl Péter, a Best of Balaton főszponzora, a MOL csoport kommunikációs vezetője szerint a Majtényi Présház az egyik legjobb hely a déli parton a házias konyhával, jó borokkal és panorámával, ahova még a kutyáját is beviheti magával.

Starcz Ákost, az Index vezérigazgatóját még felnőtt fejjel is teljesen elvarázsolja a természet alkotta Tapolcai-Tavasbarlang. A Best of Balatont és a MOL Nagyon Balaton két alapítója természetesen sok.-sok ajánlattal érkezik, minden évben,

Lobenwein Norbert egyik ajánlata a Kőröshegyi fagyizós bácsi, akire egész véletlenül talált rá egy biciklitúra során. Amióta a Best of Balaton is hírt adott róla, igazi zarándokhely lett az útszéli garázsablak.

Fülöp Zoltán szintén Kőröshegyen a Völgyhíd Kávézó Pazar panorámáját ajánlja a vasbeton indusztriál és a zöld természet harmóniájában, igény szerint komoly gasztroélménnyel vagy csak egyszerű heverészéssel párosítva a hegyek-völgyek árnyékában.

Nos, a kérdés tehát az, hogy te mit szeretsz benne legjobban?

Annyira Balaton, hogy nagyon

Best of Balaton!, Nagyon Balaton

 

 

Szólj hozzá!


Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden...

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token az MVM Dome-ban

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november 13-án lesz az MVM Dome-ban. Előzenekarként az amerika Bilmuri nyitja meg az estét.
Új koncertek