Mit mondott, százmillió dollár??? Minden szempontból komoly díjat kapott a country királynője

2022/11/15  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu, MTI

Százmillió dolláros díjat kapott Dolly Parton countryénekes és filantróp Jeff Bezostól, az Amazon alapítójától – számolt be róla a BBC News.

Fotó: Dolly Parton/FB

A 2021-ben alapított díjat először Van Jones aktivista, a CNN politikai kommentátora, valamint José Andrés spanyol séf, a világ katasztrófa sújtotta övezeteiben ételt biztosító World Central Kitchen elnevezésű civil szervezet alapítója kapta. Bezos partnerével, Lauren Sanchezzel együtt jelentette be, hogy a Courage & Civility elnevezésű díjat, amellyel olyan vezető személyiségeket ismernek el, akik "bátor és humánus megoldásokat" szorgalmaznak, Dolly Parton kapja, az indoklás szerint, mert munkássága minden aspektusát áthatja a szeretet és együttérzés.

"Alig várjuk, hogy láthassuk, mit fog tenni ezzel a százmillió dolláros díjjal" – fűzte hozzá Sanchez.

"Hú! Százmillió dollárt mondott?" - kérdezett vissza a díjátadón készült videó tanúsága szerint Dolly Parton. Kiemelte: úgy véli, hogy akik abban a helyzetben vannak, hogy segíteni tudnak, a szívüket követve kell adakozniuk. "Azon leszek, hogy jó dolgokat tegyek ezzel a pénzzel" – ígérte.

A most 76 esztendős énekes, dalszerző, üzletember, filantróp Parton, akit november elején iktattak be a Rock & Roll Hírességek csarnokába, számos jótékonysági szervezetet támogat, és alapítványa, a Dollywood Foundation világszerte könyveket ajándékozott gyerekeknek. A koronavírus-járvány alatt személyesen is kampányolt a Covid-19 elleni védőoltások mellett, és egymillió dollárral támogatta a Moderna koronavírus-kutatását a nashville-i Vanderbilt Egyetem orvosi központjában.

Kapcsolódó cikkeink:

 

Mennyire jó fej már a 73 éves Dolly Parton!

 

Dolly Parton posztjából világraszóló netes kihívás lett

 

Dolly Parton, díj, Jeff Bezos, Amazon

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek